Jump to content

Molim pomoć-godišnji

Igy8

Preporučene objave

Poštovanje imam jedan problem poslodavac mi osporava godišnji za 5 mjeseci prošle godine.

Naime zapolen sam na određeno vrijeme.

Prvi ugovor potpisujem 02.08.2010. drugi ugovor nakon 6 mjeseci 02.02.2011 (opet ugovor na 6 mjeseci)znaci kod istog poslodavca radim 8 mjeseci .

U ugovoru stoji da sva prava i potrazivanja ostvarujem po čl.113 ZOR-a.

A ako sam ispravno procitao taj zakon ja imam nakon 6 mjeseci pravo na recipročni broj dana u prošloj godini (za onih 5 mjeseci rada u prošloj godini )

Danas sam bio kod tajnice koja mi je rekla da imam pravo za gošnji od tekuce godine a nemam pravo za proslu godinu (5 mjeseci).

Molim da me savjetujete što i na koji nađin poduzeti tj. ako imam pravo sto da kazem na sto da se pozovem ..

Ako ima neki link ili nesto da isprintam da odnesem ...

Unaprijed puno hvala

Igy

Dijeli na drugim stranicama

Igy8 je napisao:

Poštovanje imam jedan problem poslodavac mi osporava godišnji za 5 mjeseci prošle godine.

Naime zapolen sam na određeno vrijeme.

Prvi ugovor potpisujem 02.08.2010. drugi ugovor nakon 6 mjeseci 02.02.2011 (opet ugovor na 6 mjeseci)znaci kod istog poslodavca radim 8 mjeseci .

U ugovoru stoji da sva prava i potrazivanja ostvarujem po čl.113 ZOR-a.

A ako sam ispravno procitao taj zakon ja imam nakon 6 mjeseci pravo na recipročni broj dana u prošloj godini (za onih 5 mjeseci rada u prošloj godini )

Danas sam bio kod tajnice koja mi je rekla da imam pravo za gošnji od tekuce godine a nemam pravo za proslu godinu (5 mjeseci).

Molim da me savjetujete što i na koji nađin poduzeti tj. ako imam pravo sto da kazem na sto da se pozovem ..

Ako ima neki link ili nesto da isprintam da odnesem ...

Unaprijed puno hvala

Igy

Igy,

prema Zakonu o radu

Pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora

Članak 59.

(1) Radnik ima pravo na jednu dvanaestinu godišnjeg odmora........ za svakih navršenih mjesec dana rada, u slučaju:

1) ako u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos, zbog neispunjenja šestomjesečnog roka ..... nije stekao pravo na godišnji odmor,

Dakle Igy prema čl.59.ti imaš pravo na razmjerni dio GO iz prošle godine jer si navršio neprekinuti rad od 6 mjeseci prema čl.58.istog Zakona.

A čl.113 koji su naveli ,nema veze sa Go nego sa otkaznim rokom pa ako i imaš ugovoren otkazni rok,odnosno ako je predviđena mogućnost redovitog otkazivanja, to sa GO neme nikakve veze.. Patuljci pojma nemaju. :namiguje:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija