huskybucka objavljeno: 22. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 22. ožujak 2011. Pozdrav Vlasnik sam jedne polovice zemljista a susjed duge polovice, tako je i u gruntovnici upisano. Sad kada bi ja isao kupiti njegovu polovicu, kakva placanja dodatna imam? Tj. dal moram placati ono da budem vlasnik 1/1 ili se to moze nekako drugacije samo zabiljeziti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 22. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 22. ožujak 2011. Poštovani ! Ako nekretninu kupujete tada plaćate 5% poreza na vrijednost koju lokalna samouprava svojom odlukom utvrdi odnosno cijenu po 1m2 za određeno područje. Besplatan prijenos nekretnine s oca na sina , na unuka itd.,nema poreza . Pozdrav ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
huskybucka odgovoreno: 23. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 23. ožujak 2011. ude je napisao: Poštovani ! Ako nekretninu kupujete tada plaćate 5% poreza na vrijednost koju lokalna samouprava svojom odlukom utvrdi odnosno cijenu po 1m2 za određeno područje. Besplatan prijenos nekretnine s oca na sina , na unuka itd.,nema poreza . Pozdrav ! Hvala, to znam za tih 5%poreza, nego sam mislio ovako. To je sve jedna cestica, i 1/2 je moja a pola susjedovo. Sad taj susjed polovicu svoju prodaje. Ako prodaje nekom trecem mora platiti geodeta da se utvrde granice, gdje je tocno pola, zatim da bi prodao mora tu svoju 1/2 dovesti u vlasnistvo 1/1. Sad mene zanima, ako ja kupim, geodet se ne mora placati, pretpostavljam da ne mora ni d tu polovicu upisivati 1/1 ili se varam? a sad me zanima dal ja moram platiti da bi to sve na mene bilo 1/1 ili se to moze nekako drugacije zabiljeziti? Sad u gruntovnici pise: 1/2 ja 1/2 susjed, dal moze pisati, 1/2ja i 1/2ja, ili ako kupim i upisujem 1/1ja, to se placa? 1/2ja ili moram placati etaziranje ili ako se to vec zove da pise 1/1ja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 24. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 24. ožujak 2011. Poštovani ! Vi kupujete susjedovu 1/2 . Sklapate ugovor i plaćate porez na 1/2 površine u m2 po cijeni x. Kada podnesete zahtjev za uknjižbu gruntovnica će vidjeti da se radi o istoj osobi i uknjižiti će 1/1,a u povijesnom izvatku biti će naznačeno da sa susjeda pravo vlasništva prelazi na Vas.Obično se cijela nekretnina prenosi u novi ZK.ul. Pozdrav ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
huskybucka odgovoreno: 24. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 24. ožujak 2011. ude je napisao: Poštovani ! Vi kupujete susjedovu 1/2 . Sklapate ugovor i plaćate porez na 1/2 površine u m2 po cijeni x. Kada podnesete zahtjev za uknjižbu gruntovnica će vidjeti da se radi o istoj osobi i uknjižiti će 1/1,a u povijesnom izvatku biti će naznačeno da sa susjeda pravo vlasništva prelazi na Vas.Obično se cijela nekretnina prenosi u novi ZK.ul. Pozdrav ! Hvala vam To me zanimalo Recite znaci oni to automatski navode kao vlasnistvo 1/1-to se ne placa? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.