Alen-RI objavljeno: 24. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 24. ožujak 2011. Zanimalo bi me dali nakon prijave povrede radnih prava državnom inspektoratu trebam dobiti konkretan odgovor nazad. Naime,prijavio sam poslodavca,nakon nekog vremena Drž. Insp. je izašao na uvid,nakon nekog vremena dobio sam poziv da dođem u Inspektorat i dam izjavu što sam i učinio. mjesec dana kasnije od drž. insp. sam dobio poštom "OBAVIJEST" da su pregledali i ustanovili prekršaj kod mog poslodavca i da je postupak u tijeku. Mene zanima dali ja moram dobiti a ako ne mogu li tražiti na uvid dali su oni mog poslodavca kaznili ili nisu???? S istim poslodavcem sam na sudu radi povrede radnih prava i neisplate prekovremenih sati radi kojih sam ga i prijavio Inspektoratu.Zanima me jer to mi je ujedno i jedan dodatni dokaz na sudu.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Alen-RI odgovoreno: 28. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2011. Zar nitko nije imao takav slučaj ili nitko ne zna???? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ninita odgovoreno: 28. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2011. nažalost to je sve kaj ćeš dobiti od inspektorata, oni poslodavca ne mogu prisiliti na isplatu plaće, već samo ono što su napravili, odnosno izaći na prijavu i 'utvrditi' stanje u firmi. jedino što možeš jest dati izvanredni otkaz zbog teškog kršenja ugovornih obveza, odnosno zbog neisplate plaće. tada imaš i pravo na naknadu sa burze jer otkaz nije tvojom krivnjom. te si morao provesti kod poslodavca 9 mjeseci u radnom odnosu u zadnje dvije godine, ili moraš imati barem 9 mjeseci staža u zadnje dvije godine (taj dio ih nisam skroz shvatila, ali sestra ima uvjete za naknadu sa burze). upravo se cijeli dan bavim istom stvari, odnosno 'ispipavanjem terena' za sestru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.