Jump to content

Razvod, pravo na izdrzavanje, pravo na imovinu

majciki

Preporučene objave

Bok svima,

molim za malu pomoc, makar sam vec i provjerio neke stvari, volio bih cuti i ovdje, a i mozda nekom dobro dode ova tema.

Ovak,

sklopio sam brak prije tri godine i jos prije braka imam na sebe zemlju i kucu, drugi supruznik nema pravo na polovicu?

Trenutno smo u proceduri rastave (dao sam papire odvjetniku da to pokrene na sudu), a ja trenutno uredujem kucu, da li ce to sto uredujem drugi supruznik imati pravo "uzeti"?

Drugi supruznik je student i zahtjeva uzdrzavanje. Inace je fizicki sposoban za rad. Trenutno zivi kod svojih roditelja. Da li ima pravo na to?

Pod istim krovom smo zivjeli mozda 3 mjeseca, a ne komuniciramo niti ne zivimo zajedno vec jedno 2 godine i malo vise. Odnosi su totalno poremeceni. Bilo je jako puno fizickih i psihickih napada, kako na mene tako i na kucne ljubimce.

Da li se to smatra brakom? Drugi supruznik je inace psihicki nestabilna osoba i u par navarata je ta osoba bila u ludnici.

Pa eto,

dajte neki savjet.

Pozdrav i hvala svima.

Dijeli na drugim stranicama

U bracnu stecevinu ulazi ono sto je u braku steceno ili proizlazi iz te imovine. Tako da u Vasem slucaju drugi bracni drug nema nikakvo pravo na tu imovinu koju ste imali i prije braka.

Postoji razlika između trajanja braka i trajanja bracne zajednice( bracna stecevina stjece se za trajanja bracne zajednice)...po Vasim navodima bracna zajednica je odavno prestala tako da ne bi trebali imati problema sto se tice ulaganja u imovinu koje spominjete.

Sto se tice uzdrzavanja,to ce sud odluciti na temelju svih informacija,dokaza,argumenata itd.itd.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija