majciki objavljeno: 24. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 24. ožujak 2011. Bok svima, molim za malu pomoc, makar sam vec i provjerio neke stvari, volio bih cuti i ovdje, a i mozda nekom dobro dode ova tema. Ovak, sklopio sam brak prije tri godine i jos prije braka imam na sebe zemlju i kucu, drugi supruznik nema pravo na polovicu? Trenutno smo u proceduri rastave (dao sam papire odvjetniku da to pokrene na sudu), a ja trenutno uredujem kucu, da li ce to sto uredujem drugi supruznik imati pravo "uzeti"? Drugi supruznik je student i zahtjeva uzdrzavanje. Inace je fizicki sposoban za rad. Trenutno zivi kod svojih roditelja. Da li ima pravo na to? Pod istim krovom smo zivjeli mozda 3 mjeseca, a ne komuniciramo niti ne zivimo zajedno vec jedno 2 godine i malo vise. Odnosi su totalno poremeceni. Bilo je jako puno fizickih i psihickih napada, kako na mene tako i na kucne ljubimce. Da li se to smatra brakom? Drugi supruznik je inace psihicki nestabilna osoba i u par navarata je ta osoba bila u ludnici. Pa eto, dajte neki savjet. Pozdrav i hvala svima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snowdrop odgovoreno: 24. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 24. ožujak 2011. U bracnu stecevinu ulazi ono sto je u braku steceno ili proizlazi iz te imovine. Tako da u Vasem slucaju drugi bracni drug nema nikakvo pravo na tu imovinu koju ste imali i prije braka. Postoji razlika između trajanja braka i trajanja bracne zajednice( bracna stecevina stjece se za trajanja bracne zajednice)...po Vasim navodima bracna zajednica je odavno prestala tako da ne bi trebali imati problema sto se tice ulaganja u imovinu koje spominjete. Sto se tice uzdrzavanja,to ce sud odluciti na temelju svih informacija,dokaza,argumenata itd.itd. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
majciki odgovoreno: 25. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 25. ožujak 2011. Hvala puno na odgovoru! Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.