svetomir objavljeno: 24. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 24. ožujak 2011. Već treći put pišem pa nema odgovora zato moim Poštovani, otac mi je napisao ugovor o darovanju stana, zanima me kad ovjerimo ugovor u javnog bilježnika i poreznoj dali ima rok za uknjižbu jer imam drugi stan u kojem živim pod ugovorom o postanarstvu pa neželim odmah uknjižiti očev stan na sebe, tj. dali je pravovaljan ugovor o darovanju npr za dvije godine ako nije odmah uknjižen stan na mene sad je uknjižen na oca, 1/1 hvala Svijetomir Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 27. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 27. ožujak 2011. Poštovani ! Ugovor o darovanju trebate ovjeriti kod JB ,koji ga dostavlja poreznoj upravi .(rok 30 dana ) Nema poreza za besplatan prijenos prava vlasništva sa oca na sina . Zahtjev za uknjižbu predajete zemljišnoknjižnom uredu mjesta gdje se nekretnina nalazi,troškovi uknjižbe su 250 kn takse. Zahtjev možete predati kada želite ,ali se izlažete opasnosti da otac sklopi s nekim trećim ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju ,te da Vam se prijenos zakomplicira . Pozdrav ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 27. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 27. ožujak 2011. Poštovani ! Ugovor o darovanju trebate ovjeriti kod JB ,koji ga dostavlja poreznoj upravi .(rok 30 dana ) Nema poreza za besplatan prijenos prava vlasništva sa oca na sina . Zahtjev za uknjižbu predajete zemljišno-knjižnom uredu mjesta gdje se nekretnina nalazi. Troškovi uknjižbe su 250 kn takse. Zahtjev možete predati kada želite ,ali se izlažete opasnosti da otac sklopi s nekim trećim ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju ,te da Vam se prijenos zakomplicira . Pozdrav ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
komo odgovoreno: 30. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 30. ožujak 2011. Dali im poreza na besplatan prijenos vlasništva sa kćeri na oca, darovnim ugovorom? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mokronoge odgovoreno: 30. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 30. ožujak 2011. prema sada važećim propisima darovanje roditelj- dijete ne podliježe plaćanju poreza. ali trebate ugovor odnijeti na poreznu sa rodnim listom djeteta (da se vidi srodstvo) i na poreznoj će vam staviti žig da ste oslobođeni plaćanja poreza. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
komo odgovoreno: 31. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 31. ožujak 2011. Ovdje se radi o darovanju kčeri -ocu, dakle dijete-roditelj: Dali je ito oslobođeno poreza? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.