Jump to content

Usklađivanje katastra i zemljišnika

aristotel

Preporučene objave

Molim malu pomoć jer se utapam u birokraciji.

Već je bilo nekih tema sa ovim naslovom ali nisam uspio pronaći sličnu situaciju.

Radi se o tome da nakon godinu dana sam uspio rješiti upis u zemljišnik "rješenjem o nasljeđivanju", dok je katastar sam to učinio 2002 godine.

Međutim problem je u tome da na Zemljišniku nije naveden objekt već "oranica i vinograd" dok u katastru je ispravno navedeno "kuća + dvor".

Kad sam službenicu na zemljišniku upitao što mi je potrebno da se usklade, rečeno mi je citiram:

Otići u katastar i izvaditi prijavni list radi upisa objekta.

I ja tako u katastar pitam za prijavni list radi upisa objekta, a službenica me zbunjeno gleda, i ode u ured vraća se za 5 min.

Kaže mi momak treba ti elaborat objekta.

Nije mi jasno čemu sad elaborat, objekt "kuća" je izgrađena 1973 godine ima sve potrebne dozvole (lokacijska, građevinska, potvrde o svim plaćenim komunalijama, projekt objekta napravljen od strane geodetskog ureda i ovjeren.

Moje pitanje je dali je neophodno raditi elaborat, s obzirom na sve gore navedeno.

Hvala unaprijed Svma na pomoći :-)

Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

U katastru se upisuje kuća i dvor na temelju elaborata izrađenog od ovlaštenog geodete,koji istovremeno s elaboratom izrađuje i dva primjerka upisnog lista ,te ga sam predaje u gruntovnicu radi upisa u zemljišnu knjigu.

Ako je objekat upisan u katastru tada oni u arhivi trebaju imati elaborat i u prilogu prijavni list za gruntovnicu ,a Vi također bi trebali imati najmanje jedan primjerak svega .

Ponovno idite u katastar pa ih zamolite da potraže elaborat u arhivi , jer nitko bez elaborata nije mogao na

mjesto oranice upisati kuću i dvorište .

Usporedite površinu kuća + dvorište , te površinu te čestice u gruntovnici . i usporedite brojeve k.č. ZK.ul.

Možda su u gruntovnici i ranije primili prijavni list ,ali ga nisu sproveli.

Pozdrav !

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija