Jump to content

žalba u mihanovićevoj

dagan02

Preporučene objave

Stručni forumaši što da radim.Žalbeni predmet mi se godinu i pol prebaciva iz Tvrtkove u Mihanovićevu te obratno te se sad po kazivanju odgovornih nalazi u Mihanovićevoj.Dobio sam mizernu mirovinu i niz stvari koje su mi trebali priznati nije u postupku priznato.Uputio sam žalbu ali iz već spomenutog taj se predmet ne rješava.Kad nazovem službenica kaže da će uzet ubrzo na razmatranje ali to se odugovlači..Zadnji put mi je pravnica kojoj je dodijeljen predmet rekla da drugi odlučivaju kad treba nešto riješiti.Dajte mi molim vas savjet.

Dijeli na drugim stranicama

Na žalost,ne mogu ti za sada pomoći, ali me zanimaju tvoja iskustva. Ja sam nedavno uložio žalbu i uputio je u Mihanovićevu. Žalba mi je bila vezana za omjer rat 30% mir 70$ profesionalna. Na rješenju mi nije pisao izračun (još sam u radnom odnosu) ali po grubom izračunu, negdje oko 1900 kn. Da li si ti u radnom odnosu (čujem da zaposlene brže rješavaju) ali kod tebe su probijeni svi zakonski rokovi. Da li si predao svu potrebnu dokumentaciju? Na što si se konkretno žalio?

Sva dokumentacija je predata na vrijeme.Nisam u radnom odnosu a dobio sam 40/60 profesionalne nesposobnosti.Nije mi priznato da sm bio u profesionalnoj postrojbi,čin,dućnost,dragovoljački dodatak a dali su mi koeficijent kao da sam u radnom odnosu.Dobio sam 1050 kn.Kad nazovem službenicu ,odgovor je da ima onih koji čekaju više i čiji predmeti leže po dvije godine.Ta spora birokracija će nas više dotući nego rat,

Evo da se i ja nadovežem na ovu temu..

Predao sam papire u mirovinsko, bio sam kod vještaka i tamo je sve prošlo idealno (imam dobar ratni put, i papiri od liječenja su ok)

Vještak mi je rekao da će poslati moj predmet u Tvrtkovu.

Na kraju ja dobijem Rješenje da mi se ne priznaje pravo iz mir. osig. na temelju invalidnosti itd itd..

jer na temelju nalaza i mišljenja ovlaštenog vještaka ustanovljeno je da kod osiguranika nije nastupila invalidnost prema čl- 34 ZOMO, zbog toga što kod osiguranika ne postoji trajni gubitak sposobnost za rad...itd itd

Imam pravo žalbe i žalio sam se u roku i sad je predmet u Mihanovićevoj..

Nije valjda da ću i ja čekati tako dugo..

Dajte me utješite jer svaki dan razmišljam da odem i uhvatim vještaka za vrat zato što mi je lagao...

Mislim da će ti se predmet ipak malo brže rješit nego što neki pišu, kad ja dobijem rješenje nakon uložene žalbe, javit ću. Ipak moje će se vjerojatno brže rješit (mislim negativno) jer sam u radnom odnosu pa me se žele što prije riješit da idem s 3700 na 1900 kn. Kod tebe je druga situacija jer nisi u radnom odnosu.

A što se tiče laganja, lažu nam već dugo, dugo. Nemoj bit agresivan, nečeš ništa postići, a oni će temeljem toga tvoj slučaj brzo rješit negativno. Treba ti strpljenja, strpljenja, živaca, živaca, i umijeća da u međuvremenu preživiš.

I sam sam na izmaku snaga, strašno sam umoran. Da ne zaboravim što si spomenuo o laganju vještaka. Meni su rekli 100% rat, napisano na papirić ispred mene i stavljeno u predmet. Na rješenju dobijem napisano, da mi je taj isti vještak dao 70% rat. Nakon toga Povjerenstvo za reviziju (gosp. Taborski) mi to smanjuje na 30% rat. Što da ti kažem od 100% došlo do 30% rat profesionalna. Jadno je to njihovo ponašanje, ali moraš znat da ti vještak to što ti je rekao nije dužan reć po zakonu. Kažu nam jedno dok te gledaju, a kad iziđeš kroz vrata, onda preprave, jer tada si samo broj. Sretno!

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija