Jump to content

HITNO-prijeti mi ovrha

vlaj81

Preporučene objave

Za vrijeme studija potpisao sam ugovor o stipendiranju kojim sam se obvezao da ću nakon završetka studija raditi u firmi koja me je stipendirala. Nakon završetka studija, zbog objektivnih i subjektivnih razloga, nisam se zaposlio u toj firmi iako sam ima namjeru. Firma koja me je stipendirala zatim je pokrenula tužbu protiv mene radi povrata sredstva koja su uložena u mene.

Pokrenula je tužbu P2-XXXX/09 (primjer) protiv mene kod Općinskog suda u Splitu i na tu tužbu ja sam poslao odgovor na tužbu u kojem sam priznao svoju krivnju i ponudio da ću isplatiti sva sredstva koja su uložena u mene.

Nakon toga stigla mi je istovjetna tužba, koja se razlikovala u broju spisa P2-YYYY/09. Nisam pravnik i zbog apsolutno istog sadržaja tužbe, poslane od istog suda nisam do nedavno primjetio tu razliku.

Početkom ove godine stiglo mi je rješenje od suda da je tužba P2-XXXX/09 u mjesecu prosincu prošle godine povučena. Također mi je stigao i nalog za naplatu odgovora na tužbu za spor P2-YYYY/09 koji sam uredno platio. Smatrao sam da je time završen i moj slučaj.

Danas sam se neugodno iznenadio kada su me pozvali iz firme u kojoj radim i upozorili me da moraju prema sudskom nalogu izvršiti ovrhu nad 1/3 moje plaće. U firmu je stiglo sudsko riješenje slučaja P2-YYYY/09 i riješenje o ovrsi nad mojom plaćom. Moram napomenuti da meni nikada nije stiglo nikakvo sudsko rješenje, a niti rješenje o ovrsi nad plaćom. U riješenju slučaja P2-YYYY/09 u mjesecu lipnju 2010. piše da sud donosi odluku u korist tužitelja jer nisam podnio odgovor na tužbu, odnosno zbog ogluhe.

Nisam pravnik i ne znam koja su sada moja prava?

Da li postoji način da se odgodi ovrha? U firmi mi tvrde da oni moraju postupiti prema nalogu suda.

Da li je moguće voditi isti slučaj pod 2 različita sudska spisa? Odnosno, da li je moguće imati za isti slučaj različite presude? Presuda za P2-YYYY/09 je donesena u mjesecu lipnju 2010., a tužba P2-XXXX/09 povučena u mjesecu prosincu iste godine.

Da li sud može donijeti presudu zbog ogluhe, odnosno zbog navodnog ne odgovora na tužbu, a u isto vrijeme tražiti i naplatu odgovora na tužbu?

Moram istaknuti da meni presuda za P2-YYYY/09 nikada nije dostavljena, odnosno onemogućeno mi je da da se žalim u roku. Sada sam u situaciji da mi je ovrha za vratom, a da nemam u rukama pravomoćnu odluku suda.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija