Jump to content

B NET troškovi i postupak ovrhe od strane


LDT

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molim Vas za savjet i pomoć za opisani problem.

 

Naime, od pravnog zastupnika B - neta, tvrtke !!! dobili smo OPOMENU PRED POKRETANJE OVRŠNOG POSTUPKA u studenom 2010. godine. U navedenom dokumentu stoji da je iznos dugovanja prema B - netu koji se sastoji od glavnice i zatezne kamate 663 kn, te da smo dužni podmiriti troškove odvjetničke usluge u iznosu 307 kn.

 

Ovaj mjesec, točnije prošli tjedan navedeni dug od 663 kn prema B - netu smo podmirili, te uložili prigovor na odvjetničke usluge. Od odvjetničkog društva smo dobili odgovor da je naš prigovor neosnovan, te da smo dužni platiti još 1100kn. Naime, obavijest da moramo podmiriti 1100 kn dobili smo od odvjetničkog društva putem telefona. Dakle jedini pisani dokument odnosno opomenu koju smo od njih dobili je Opomena pred pokretanje ovršnog postupka. Odvjetnici tvrtke """ nas uvjeravaju da su nakon ove opomene pred pokretanje ovršnog postupka poslali nove opomene i rješenje za ovrhu iako ništa od toga nikada nismo dobili. Nadalje su nam u telefonskom razgovoru rekli da iznos od 1100 kn moramo platiti inače će se ti troškovi stalno povećavati. Budući da nismo dobili nikakavu pisanu potvrdu ili zahtjev za plaćanje tog iznosa ne znamo niti na osnovu čega bi to trebali platiti niti na što se taj iznos točno odnosi. Također su nam telefonski ponudili samo broj svog računa na koji bi im trebali uplatiti novac.

Dakle naš iznos duga raste, a da mi o tome uopće nismo obavještavani, iako odvjetničko društvo tvrdi suprotno.

 

 

Molim Vas za savjet što učiniti, te odgovor da li je moguće dokazati da nismo dobili nikakav dodatni papir.

 

 

Unaprijed zahvaljujem na Vašoj pomoći.

 

Srdačan pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

platili ste glavni dug i time prestaju sve daljnje obveze po plaćenom dugu.

 

sa navedenim uredom niste sklopili nikakav ugovor?

niste dužni platiti njihove usluge.

 

plaćeni račun čuvajte

ako dođe rješenje za ovrhu u zakonskom roku (8 dana)pisati žalbu i osporavati dug u cijelosti uz obrazloženje da je dug podmiren ,dragovoljno nakon opomenei da je ovrha bila nepotrebna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s bovu, kada stigne rješenje o ovrsi, pogledajte datum kada je rješenje postalo ovršno tj. prije ili poslije vaše uplate, zatim pročitajte pažljivo još jednom ovrhu koju su vam poslali. Ako su u dijelu Rješenje o ovrsi naveli da ste dužni platiti troškove ovršnog postupka u iznosu 307 kn i taj isti iznos se nalaz i na kraju rješenja (sitan tekst tamo gdje je žig javnog bilježnika), onda niste ništa više dužni platiti. Vjerojatno su zaboravili nešto zaračunati ali nemaju više mogućnosti dopisati.

 

Međutim, ako je navedeno npr. da ste dužni platiti troškove postupka, a u istom dijelu u nastavku teksta je odvjetnik iskazao svoj trošak sastavljanja prijedloga, poštarine itd itd, a javni bilježnik je iskazao svoj na kraju rješenja, onda morate podmiriti i trošak bilježnika i odvjetnika jer su ga iskazali kao posebne stavke.

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija