radoznala_L objavljeno: 30. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 30. ožujak 2011. Poštovani, prije tri godine s Tvrtkom d.d. sam sklopila Ugovor o radu, gdje između ostalog stoji: "Ugovorne strane su suglasne da se ovim ugovorom uređuju međusobna prava i obveze iz radnog odnosa, sukladno odredbama zakona, kolektivnog ugovora i općih akata Poslodavca." U Tvrtki d.d. zaposlen Gosp.Šef koji je sklopio ugovor s njima po kojem on sam zapošljava te daje otkaze radnicima koje on zaposli u svojem zastupništvu (on 'zapošljava' 4 osobe, uključujuć i njega). Ja sam jedna od radnica Gosp.Šefa, ali JEDINI ugovor kojeg imam sam sklopila s Tvrtkom d.d., nemam nikakav ugovor s Gosp.Šefom. Mene zanima da li Ugovor sklopljen između njega i Tvrtke d.d. može promijeniti neke stavke iz kolektivnog ugovora (plaća, GO, naknada za topli obrok/putni trošak/cipelarina) ili se sve te stavke odnose i na mene. Također me zanima da li ja imam pravo uvida u kolektivni ugovor i interni ugovor između njih (ukoliko on ima utjecaja na prava radnika iz kolektivnog ugovora). Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ksx odgovoreno: 30. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 30. ožujak 2011. radoznala_L je napisao: Poštovani, prije tri godine s Tvrtkom d.d. sam sklopila Ugovor o radu, gdje između ostalog stoji: "Ugovorne strane su suglasne da se ovim ugovorom uređuju međusobna prava i obveze iz radnog odnosa, sukladno odredbama zakona, kolektivnog ugovora i općih akata Poslodavca." U Tvrtki d.d. zaposlen Gosp.Šef koji je sklopio ugovor s njima po kojem on sam zapošljava te daje otkaze radnicima koje on zaposli u svojem zastupništvu (on 'zapošljava' 4 osobe, uključujuć i njega). Ja sam jedna od radnica Gosp.Šefa, ali JEDINI ugovor kojeg imam sam sklopila s Tvrtkom d.d., nemam nikakav ugovor s Gosp.Šefom. Mene zanima da li Ugovor sklopljen između njega i Tvrtke d.d. može promijeniti neke stavke iz kolektivnog ugovora (plaća, GO, naknada za topli obrok/putni trošak/cipelarina) ili se sve te stavke odnose i na mene. Također me zanima da li ja imam pravo uvida u kolektivni ugovor i interni ugovor između njih (ukoliko on ima utjecaja na prava radnika iz kolektivnog ugovora). Hvala Kolektivni ugovor se odnosi i na vas koliko vidim u pitanju su vaša prava i pretpostavljam da se traži način da se ta prava srežu članak 7. ZOR ako su pojedina prava drugačije propisana ugovorom o radu, pravilnikom, sporazumom, itd... za radnika se primjenjuje najpovoljnije pravo, ako ZOR-om ili drugim zakonom nije drugačije određeno Što znači da ukoliko oni i sklope neki ugovor koji bi derogirao prava iz kolektivnog ugovora za radnika tada treba primjeniti povoljnije pravo koje propisuje kolektivni ugovor. Da imate pravo uvida u kolektivni ugovor a ako imate kolektivni ugovor onda sigurno imate i sindikat ili zaposleničko vijeće pa ako Vam već poslodavac ne da kolektivni na uvid zatražite ga od sindikata Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.