damir76 objavljeno: 2. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 2. travanj 2011. Molim za pomoć!!!!!! Pri vožnji od oko 40km/h na jednosmjernoj glavnoj cesti,pukla mi je poluosovina kotača, te sam zbog nemogućnosti skretanja i upravljanja smjerom vozila pokupio i oštetio jedan signalni stupić HAC-a. Policija koja se slučajnim obilaskom nakon 3min.našla na mjestu nezgode obavila je samo informativni razgovor samnom o oštećenju vozila ili drugih sudionika u prometu, kojih nije bilo, ni u vozilu, ni na cesti.Oštećen je dakle samo moj žmigavac i jedan HAK-ov stupić. Nakon toga su me zamolili, bez ikakvog očevida nezgode da samo uklonim vozilo s prometnice i poželjeli mi sreću. Propisno sam označio trokutom mjesto nezgode i upalio sva 4 žmigavca. Nakon 15-20min. dolazi nova policijska patrola s kombijem i s upaljenom rotirkom, te me pitaju tko je zvao policiju. Kako ja nisam, budući da su njihove kolege već bile, tvrde da su pristigli na dojavu. obavljaju očevid u potunosti: alkotest - negativan, nema tragova kočenja, slikanje, mjerenje i sve što u to ulazi. Pišu zapisnik, te zovu vučnu službu koja zbog svog kvara nije bila u mogućnosti doći. Na svoju inicijativu, ja zovem drugu vučnu službu koja je odvukla vozilo u radionu kod mehaničara uz policijsku pratnju (kao da sam zadnji kriminalac). Kako je policija rekla sa smješkom, očekuje me od HAC-a novčana kazna do 20.000,00 kn, zbog jednog oštećenog signalnog stupića. Što da radim i kolika je stvarno moguća kazna? Ja te novce nemam, niti mi auto toliko vrijedi, mogu jedino guliti u Remetincu. Hvala unaprijed na pomoći! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 3. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 3. travanj 2011. Za svu štetu koju ste počinili upotrebom vozila trećim osobama odgovara vaš osiguravatelj. Ukoliko osiguravatelj dokaže da je postojala tehnička ispravnost na vozilu koja je vama bila poznata, isplaćenu će štetu regresnim zahtjevom tražiti od vas, a ako to ne mogu dokazati - mirno spavajte. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
damir76 odgovoreno: 3. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 3. travanj 2011. Zahvaljujem na brzom odgovoru i pomoći. Sad ću mirnije spavati. Prava informacija zlata vrijedi. Lijepi pozdrav, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.