Jump to content

Izjava vlasnika stambene nekretnine o korištenju nekretnine

kodami

Preporučene objave

Poštovani,

prije nekoliko godina sam u banci dignuo dugoročni stambeni kredit kojeg uredno otplaćujem. Prije par mjeseci, banka od mene traži da potpišem Izjavu vlasnika stambene nekretnine o korištenju nekretnine (Prijepis teksta ispod). U objašnjenju, banka kaže: Radi o zakonskoj odredbi prema kojoj založene stambene nekretnine moraju zadovoljiti određene uvjete kako bi banke upravljale kreditnim rizikom sukladno međunarodnim standardima u bankarskom poslovanju. (zakon: Zakon o kreditnim institucijama; i podzakonski akt: Odluka o adekvatnosti jamstvenog kapitala kreditnih institucija) Radi se o izjavi vlasnika založene stambene nekretnine kojom vlasnik izjavljuje da u nekretnini stanuje ili će stanovati ili je daje u najam/leasing u svrhu stanovanja. Također ovom izjavom vlasnik izjavljuje da u vlasništvu nema više od dvije stambene nekretnine.

Da li sam dužan potpisati tu izjavu s obzirom da se kredit uredno otplaćuje, da se banka osigurala kreditnim instrumentima, i čemu informacija o drugim nekretninama? Da li postoje kakve sankcije ako ne potpišem tu Izjavu?

Hvala na savjetu i komentarima!

Izjava vlasnika stambene nekretnine o korištenju nekretnine kojom ja( osoba xy) OIB ...iz (adresa i mjesto prebivališta vlasnika) izjavljujem da u stambenoj nekretnini( opis nekretnine) koja se nalazi na adresi( adresa) založenoj radi osiguranja tražbine po kreditu broj (broj kreditne partije) ( potrebno zaokružiti a) b) ili c) a) stanujem b)ću stanovati odnosno da navedenu stambenu nekretninu c)dajem u najam/leasing na temelju ugovora o najmu/leasingu. Ugovor o najmu/leasingu prilažem ovoj Izjavi zajedno s potvrdom porezne uprave da je isti podnijet u svrhu utvrđivanja poreza. Ovom izjavom također izjavljujem da u vlasništvu nemam više od dvije stambene nekretnine. U slučaju promjene gore navedenih podataka obvezujem se o tome obavijestiti Banku.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija