Zmajic objavljeno: 5. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 5. travanj 2011. Zanima me da LI se ide u zatvor zbog parkiranja na zelenoj povrsini. Da li je to moguće kako izbjeći??? Recimo, jedan moj poznanik je jučer priveden, jer nije platio sudske troškove koje je dobio i kaznu koja ga je slijedila. To sve iznosi zajedno oko 900KM. To se desilo 2008 godine, a POZIVI I KAZNE 2010. Zato me zanima da li je to sve zastarilo ili ne??? Moguće je da je propustio jedan poziv na sud (zadnji), ali nisam sigurna, jer ne znam tačno o čemu se radi. A taj poziv mu je stigao 20.01.2011. da dodje 17.03.2011. Sudeći po mojoj procjeni on nije otišao ili je zaboravio otići. Prije mjesec-dva je dobio poziv da preda vozačku zbog gore navedenog. Međutim kada je odnio vozačku, rečeno mu je da je to zastarjeli dug i vozačka mu je vračena istog momenta, pa mi nije jasno kako su ga tek tako priveli, a nije ništa dobio da mu to sljeduje (nikakav papir), dok sve ostale kazne jest. Da bi se ispostavilo navodno, da se krije ili da nije prijavio adresu na kojoj se nalazi. Kako onda da na istu adresu dobije sve ovo navedeno. Odjednom su se pojavili na vratima i rekli kako je morao dobiti papir da će oni doći i treba odležati kaznu 3 mjeseca. Nikom nije jasno šta se dešava. Postoji li kakva solucija druga ili je ovo kraj?! Unaprijed hvala na odgovorima. Svaki je dobro došao. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 5. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 5. travanj 2011. Premještam u prekršajno. Nek plati kaznu i obustavit će mu se kazna zatvora. Jednostavno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zmajic odgovoreno: 5. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 5. travanj 2011. Hvala puno na odgovoru. Samo me jos zanima, da li je potrebno tražiti advokata ili šta već treba da se uradi da bi se došlo do njega i riješio dug? Ili je dovoljno da neko od rodbine ode do MUP-a ili kazneno popravnog zavoda? Jako mi je bitan odgovor na ovo pitanje. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
penava odgovoreno: 11. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2011. Zbog parkiranja na zelenoj površini se ne uzima vozačka, a još manje ide u zatvor na tri mjeseca. Prvojerite s poznanikom za kakve se sve prekršaje goni Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.