Jump to content

Valjanost potpisanog troškovnika

petra21

Preporučene objave

Prošli tjedan smo usmeno dogovarali izvođenje radova za obiteljsku kuću ( samo temelje).

Građevinar je papir ( naš troškovnik) sa ručno ispisanom cifrom cijene za obavljanje posla dao suprugu da potpiše. Znači na kraju našeg troškovnika je stavljen potpis. Uz to je bilo nešto što je korektorom ispravljeno ( vjerojatno niža cifra prije napisana).

Suprug nije dobro pročitao što potpisuje.

Dobili smo nižu ponudu od drugog izvođača za petinu cijene(koji bi nam odgovarao iz više razloga ne samo cijene) i obavjestili ovog prvog o tome. On sada traži 10 % ugovorenog iznosa.

Ja se nisam potpisala, a zemljište na kom će se raditi je u mom vlasništvu 50% ( 2/1).

Ima li pravo tražiti 10 % posto i možemo li mijenjati izvođača radova, nismo nikakav konkretan ugovor potpisali? Može li takav papir i potpis uopće biti pravovaljani? Bez ovjere se na papir može dodavati i već je cifra korektorom ispravljana.

Tražit ćemo papir da vidimo točno što piše u konačnici. Naravno mi nismo dobili nikakav primjerak.

---

Savjetovano nam je od novog građevinca i poznanice u pravnice u penziji da ga izignoriramo. Ako se javi da tražimo potpisani papir, posebno što sam ja suvlasnik i nisam ništa potpisala.

I još mi je jedna osoba rekla da na ugovoru nesmije biti ništa ispravljano korektorom.

Valjda su u pravu. :-(

Dijeli na drugim stranicama

Tražite papir i vidte šta piše. ne smije ništa biti korektorom ispravljano, osim ako ispravak nije naveden i potpisan od obje strane, što očito nije. ako ste vi suvlasnica radovi se svakako ne mogu vršiti bez vašeg supotpisa ako se trebalo raditi na cijelom zemljištu.

inače, ako već radite velike radove, sastavite dobar ugovor o građenju, dajte nekom odvjetniku ili pravniku nešto novaca nek vam to napravi kako spada!

pozdrav

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija