Ruda2501 objavljeno: 7. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 7. travanj 2011. Ponajprije pozdrav svima na forumu. Novi sam ovdje i trebala bi mi mala pomoc oko sastavljanja zalbe i savjet da li se i kako uopce upustati u to. Naime, radi se o sljedecem. Punica je podnjela zahtjev za invalidsku mirovinu i predala svu medicinsku dokumentaciju u kojoj je jasno pisalo da je nesposobna za za rad odn. da postoji trajna nesposobnost za rad. Ako je potrebno mogu ovdje navesti sve dijagnoze kao i operacije kroz koje je prosla. Vise ne moze ici na operacije jer se lijecnici boje da bi joj to ugrozilo zivot. Problem je u tome da to nigdje nisu napisali. Bila je u tvrtkovoj za utvrdjivanje invalidnosti i kuci je stiglo rjesenje u kojem pise da ne postoji trajni gubitak sposobnosti za rad kao ni trajno smanjenje radne sposobnosti za vise od 50% u odnosu na zdravog osiguranika iste strucne spreme i sposobnosti. Naime ona je NKV i cijeli je zivot radila fizicki teske poslove, a cak je i meni kao laiku jasno iscitati iz med dokumentacije da vise nije sposobna raditi takve poslove. U uputi o pravnom lijeku pise da se moze zaliti prema clanku 120 st.1 ZOMO. Mi bi se zalili, ali ne znamo sto i kako napisati u zalbi i kome se uopce obratiti. Takodjer, problem je i da nemamo novaca za odvjetnika. Svaka pomoc odn. savjet(i) su dobrodosli. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
llampica odgovoreno: 10. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 10. travanj 2011. Pretpostavljam da je Vašoj punici priznato pravo na invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad? Žalbu nije teško napisati, morate naznačiti protiv kojeg rješenja je podnosite,razlog zašto je podnosite i morate ju potpisati.Ako niste sigurni kako ju sastaviti možete otići kod pravnog savjetnika u tvrtkovu koji će Vam sastaviti žalbu besplatno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.