reiseleiter objavljeno: 7. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 7. travanj 2011. Poštovani, Zaposlena sam na onovi ugovora o radu na određeno vrijeme (1.4.-1.10. plaćeno mirovinsko i zdravstveno od poslodavca) i u tom bi razdoblju u slobodno vrijeme htjela raditi kao turistički vodič. Odobrenje imam. Zanima me na koji način legalno odraditi vođenja s obzirom na to da se ugovori o djelu i slobodna zanimanja više ne priznaju. 1. Mogu li otvoriti sezonski obrt također u navedenom terminu i da mi na kraju godine po ostvarenom dohotku Porezna izda rješenje o uplati za mirovinsko i zdravstveno? 2. Trebam li knjigovođu? Na koji način izdajem račune? Na koji način bilježim troškove (telefona, goriva)? 3. Nevezano uz obrte, mogu li turistički vodiči kao fizičke osobe izdati račun te da ga prijaviti na poreznoj i platiti određeni porez? 4. Postoji li još koje legalno rješenje osim obrta? Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dafre odgovoreno: 12. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2011. Postoji. Biti član udruge vodiča, naravno uz postojanje licence za vođenje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.