Ines1983 objavljeno: 8. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 8. travanj 2011. Poštovani, Prilikom vožnje tuđeg auta prolazila sam kraj prometne nesreće gdje nas je usmjeravao policajac. Nakon par tjedana došla je kazna vlasniku automobila za prometni prekršaj. Molim Vas da mi netko objasni kako je moguće da ti dođe kazna za nevezanje pojasa bez da me zaustavio policajac, bez da me slikao ili u krajnjem slučaju zaustavio - da bi uzeo moje podatke i naplatio kaznu, nego je dotični policajac u prometu vidio da nisam vezana i samo zapisao registraciju vozila i na temelju toga bez ikakvih dokaza poslao kaznu na 500.00 kn. To znači da dok vidim policajca da vozi auto i telefonira na mobitel mogu zapisati njegovu registraciju i prijaviti ga - bez ikakvih dokaza..... hahahahahaha možeš misliti... Kao nebi me pitali "gospođo a gdje Vam je dokaz, slika ili nešto slično... ili koji je policajac upravljao vozilom, njegovi podaci" ???? Molim Vas za što hitniji odgovor... Unaprijed zahvalna! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 9. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2011. Prekršaj je počinjen i policijsko postupanje je sasvim zakonito. Moguće su komplikacije na sudu jer policajac nije rekao vozaču da je počinio prekršaj, ali nije niti mogao budući da je to vozilo bilo u porketu. Idući put kad vidite policajca da upravlja službenim vozilom sa mobitelom slobodno ga prijavite: 1. Prekršajnom sudu, koji će vašu prijavu odbiti budući da nemate status oštećenika, 2. Policiji, koja će vas naknadno obavjestiti da policajac nije napravio ništa loše. ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA Članak 150. Iznimno od odredbi članka 149. ovoga Zakona, a vodeći računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu, na vozila policije bez obzira imaju li ugrađene posebne uređaje za utvrđivanje prekršaja i davanje zvučnih i svjetlosnih signala u obavljanju službenih zadaća, ne primjenjuju se odredbe ovoga Zakona o ograničenju brzine (članak 52. – 55.), prelaženja iz trake u traku (članak 75. stavak 1.), o poštivanju prometnih znakova (članak 12. stavak 4.) i o zaustavljanju i parkiranju (članak 79., 80., 82. i 83.) te zabrani upotrebe mobitela (članak 196. stavak 3.). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.