RubberDuck objavljeno: 9. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 9. travanj 2011. Molim upućene za savjet .. Dana 01.prosinca 2010. godine, uručena mi je odluka o poslovno uvjetovanom otkazu ugovora o radu sa otkaznim rokom od tri mjeseca po dostavi odluke što se i desilo dana 08.ožujka, ove, 2011. godine. Od 01.lipnja 1990. godine do 31.svibnja 2009. godine bio sam zaposlen u Domu zdravlja željezničara Zagreb, kad je odlukom ministarstva zdravstva 01.lipnja 2009. godine Dom zdravlja željezničara, kao takav, prestao postojati i određeno je pripojenje Domu zdravlja Centar Zagreb, gdje sam bio zaposlen sve do gore navedenog datuma otkaza ugovora o radu. Određena je i otpremnina sukladno članu 119.zakona o radu, koju trebam primiti i koja je realizirana 08.travnja 2011.godine u visini od 38,867,82 kune uz prosjek mjesečnih primanja u zadnja tri mjeseca od 5.182 kune. Zaključno sa 01.prosincom 2010.godine, kod poslodavca imam ukupno 27 godina, 10 mjeseci i 27 dana radnog staža, odnosno , po zavrsetku otkaznog roka 28 godina, 2 mjeseca i 5 dana. Moje bi pitanje bilo .. dali je to zaista adekvatna otpremnina s obzirom na sveukupni radni staž od gotovo 28 godina ? Hvala na pomoći .. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 10. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 10. travanj 2011. Prema Zaku o radu imate pravo na 1/3 prosječne mjesečne plaće (3 mje. prije otkazivanja) za svaku godinu staža. Izračunajte, mislim da bi ispalo malo više. No, jeste li proučili Vaš kolektivni ugovor, možda je u njemu otpremnina povoljnije regulirala? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
RubberDuck odgovoreno: 10. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 10. travanj 2011. Iznenadio me ovaj otkaz pa sam, moram priznati, malo rastrojen u mislima , tako da mi nije palo napamet, eto, sve do ovog trenutka kad je bila realizacija otpremnine takve kakva je. Pokušati ču nabaviti kolektivni ugovor, da vidim eventualne razlike u mogučnostima .. Zahvaljujem na savjetu .. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.