helpas objavljeno: 12. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 12. travanj 2011. Otac sam troipogodisnjaka. Mama je umrla proslu godinu, i ja sam pritisnut obavezama potpisao izjavu u kojoj kazem da ostavljam maloga na brigu i cuvanje sinovoj teti po majci. Medjutim, kad je ona dobila rjesenje sa suda pocela mi je branit sve i svasta u vezi maloga, niti da ga odvedem u posjetu kod mojih roditelja neda. Situacija je eskalirala,punac mi neda niti u kucu uci, dakle nema vidjanja niti normalnog odnosa izmedju mene i sina. Obratio sam se odvjetniku, sudu, centru za socijalnu pomoc itd. Napominjem da smo inace ja i sin dok sam ja doma, po cijele dane zajedno, ja radim sve sto njemu treba i slazemo se jako dobro. Vezan je jako uz mene i ne ispusta me iz vida po cijele dane, hranjenje, setnje, kupanje, prica za laku noc, sve u njegovom zivotu se sa tatom iskljucivo radi kad je tata doma. A sad toga vise nema.!!! :tuzan: Zenina sestra kaze "da ga mogu doc svaki dan vidit, da ce ga ona izvest ispred kuce da ga vidim" !!! Mrtva hladna i bez osjecaja! Inace, pomorac sam i radim sest tjedana i isto toliko sam doma. Zelim imat svoje dijete sa sobom, i zelim da imamo potpunu slobodu u svemu. Zatrazio sam da se ova odluka raskine i da mog sina cuvaju moji roditelji dok me nema doma. Prolazi vrijeme, a ja nevidim nikakav pomak. Sta radit, i odakle njoj pravo da mi ovo radi? Nigdje ne pise da mi je dijete oduzeto, niti ima apsolutno razloga za takvo nesto. Nisam nikakav ovisnik, niti neradnik.... Nerazumijem ovo sve sto nam se dogadja. Optuzuju me za svasta i prijete, punac je cak vikao da ce maloga kroz prozor bacit!! Kaze da cu ja trazit njegovu zemlju i sl. gluposti. Mene nista njihovo ne zanima niti mi treba. Nisam ni pohlepan niti siromah. Imam sve sto mi treba,vlastitu kucu, stan, auto, sve potrebno za normalan i ugodan zivot. Di je tu pravda, zasto sve ovo!?!? Dakle. sta da radim? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marlino odgovoreno: 12. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2011. s obzirom da postoji rješenje daće mlt. živjeti s tetom, da li postoji i odluka o susretima oca(vas) s mlt. djetetom? -Vaši roditelji tribaju uputiti prijedlog o susretima i druženjima s unukom(općinski sud) -dopis CZSS u kojemu trebate ukratko objasnit odvijanje ili neodvijanje susreta s ditetom...u 2 primjera poslati preporučeno s povratnicom ili odniti u czss da vam to pečatiraju(u oba slučaja vama triba ostati 1 takav dopis) ukoliko postoji odluka o susretima vas i djeteta otiđite u vrijeme kad bi se susreti tribali održavati, ukoliko teta odbije predati vam dite otiđite u PU i prijavite ju zbog onemogučavanja susreta, nepoštivanja odluke suda...isto tako u czss(tražiti ovjerenu kopiju službenog zapisnika) ukoliko ste nezadovoljni načinom viđanja odnosno rješenjem o susretima možete prijedlogom zatražiti izmjenu, te predložiti sudu novi način odvijanja susreta vas i diteta. od czss možete tražiti uvođenje mjere nadzora... vaši roditelji(kao i vi) mogu tražiti od suda-tužbom, da se mlt. dite povjeri njima na zajednički život. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
helpas odgovoreno: 21. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 21. travanj 2011. Zahvaljujem na savjetu. Vec je sve to napravljeno, cak sam i odvjetnika angazirao. Sa suda je na centar poslana pozurnica, ali bez obzira na to, dopis je uspio ostaat na centru u protokolu puna dva tjedna. Idemo dalje, rjesava se, ali jako sporo. Znam da ovo sve izgleda kao sapunica, ali nazalost nije. To je stvarni zivot mog sina i mene. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.