shydevil objavljeno: 12. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 12. travanj 2011. Poštovani Po zanimanju sam web dizajner, ali sam trenutno nezaposlena. Nudi mi se mogućnost honorarnog rada za strane firme u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji. Da li je moguće da ja kao fizička nezaposlena osoba radim za strane firme i kako je to ostvarivo. Što mi sve treba? Da li se trebam gdje prijaviti i na koji način plaćam porez i ostala davanja? Unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
krester odgovoreno: 14. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 14. travanj 2011. možete ugovoriti ugovor o djelu ili možda ugovor o autorskom djelu. primljene naknade koje ostvarite podliježu oporezivanju porezom na dohodak s osnove drugog dohotka. Dužni ste u roku 8 dana od primitka naknade (neovisno jeste li primili novac u inozemstvu ili HR) prijaviti PU predujam poreza na dohodak, prirez i MIO (o djelu). predati IDD obrazac PU i R-Sm obrazac FINA-i. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
shydevil odgovoreno: 22. svibanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 22. svibanj 2011. Puno hvala na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.