Jump to content

pitanje u vezi sa slicnim problemom


anonimno

Preporučene objave

Moija je kcerka nakon oceve smrti naslijedila polovicu kuce ,gdje na ostavinskoj raspravi smo dosle do saznanja da od te nase polovice postoji jos jedan vlasnik. sa kojim smo bili u dogovoru nakon sto smo saznale da ce nam prodati svoju poloviicu za 25000 eura..(iako na uguvoru stiji da je on kupio svoju polovicu za 20000 ..napominjem da je suma navedena za prostor velicine 170 m quadratnih.(.i da je on trebao urediti taj prostor a sto nije ucinio ..)..u prisutnosti naseg pravnika i njegovog pravnika(koji nakon sto ga predstavio tako je odbio taj naziv)..U kuci zivi sin.Jedan dio stana je bio iznajmljen kao lokal i taj dio nakon sto je najamnik izasao van je zakjucao vrata ..ma to je druga prica..Nista mi smo jer je on ostao duzan poslije sto smo govorile sa pravnikom promijenile brave ..obavijestivsi ga ..

Prekjuce me zove sin da je idealni vlasnik provalio dok je on bio na poslu i promijenio bravu..i osim toga dozvolio oveme da odnese stvari..Zvali smo policiju i ova je napravila zapisnik.. Sada mene interesira ...sta naprijed ...napominjem jednu vaznu stvar..pokojnik je potpisao dokumenat (eto bio je alkoholicar)..Molim vas da mi netko odgovori situaziaja je slozena i jako komplicirana samim time sto mi zivimo u italiji..i policija je rekla on ne moze napraviiti nista (sin )samo vlasnik..POMOZITE NAMMMMMMMMMMMM..hvala hvala :cry:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi iz Vašeg posta jasno da li je i sin suvlasnik ili samo kćer, i tko je od njih bio u posjedu, kao i kakva je ukupna struktura suvlasništva na nakeretnini, pa možda da to još malo pojasnite.

Uglavnom svaki od suvlasnika ima pravo na posjed stvari, pa tako i Vaša kćer i drugi suvlasnici ga ne mogu u tome smetati. Prema tome i Vi morate njemu omogućiti posjed i on Vama.

Pretpostavljam da ste laik, pa Vam možda nije jasna razlika između vlasništva i posjeda.

Uglavnom ono što Vam savjetujem kao prvi korak je podnošenje tužbe radi smetanja posjeda, ali pazite tu imate rok od 30 dana od kad je on promijenio bravu, inače gubite pravo na podnošenje tužbe, a i bitno je da to učinite radi kasnijeg konačnog rješenja odnosa na nekretnini, jer ova tužba čini tu osobu nepoštenim posjednikom, pa stječete pravo i na eventualnu naknadu štete.

pošto se nalazite u Italiji, savjetujem Vam da angažirate odvjetnika u Hrvatskoj.

Policija Vam tu zbilja nikako ne može pomoći.

ALI SVAKAKO PAZITE DA NE PROPUSTITE ROK OD 30 DANA!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

..ne vlasnica je kcerka..on samo ima prebivaliste tamo..Mi smo bili odnosno kcerka poslije oceve smrti je naslijedila (sto znaci da je otac bio vlasnik. a ovaj koji je to kupio? s njim smo se bile dogovorile da nama proda ..na sto je bio i pristao..(jer smo htijele tuzuiti ga..iz dokumenta se vidi da nije unutra ulozio nista ..kupio? je polovicu od 60 mq za 20000 tisuca eura...zbog toga...)...i sada sam doznala de je on vec svoj dio prodao drugome i ovaj je vec metnuo svoje ime..majko mojaaa pomozite mi..hvala vam..ma mislim da zapisnik ima kakvu osnovu protiv toga .. :cry:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:-x jednu vaznu stvar sam zaboravila pitati..ovako ..gledaj ona je vlasnica i on je suvlasnik polovice" idealnog" dijela ..sto nije sudski podijeljeno..onda me cudi kako se je usudio provaliti promijeniti bravu ako ne zna koji je njegov dio..ne zivimo u srednjem vijeku..ako je htio stvar rijesiti na ljudski nacin mogao je razgovorom ne?...a ako pak nije htio razgovarati mislim da je ipak trebao da bi dosao u svoj posjed provesti preko suda i traziti da oni podijele ..tako se zna cije je cije..jer uostalom nije imao kjuceve od kuce on..nego mi..Postoji jos jedna stvar ..unutra gdje je on provalio nalazi se lokal..Lokal koji je bio iznajmljen..posto vlasnik je preselio ...stvari koje su unutra su njegove i mi smo jih bili zaplijenili dok ne otplati dugovanje za tri mjeseca ...Ovaj koji je usao dopustio mu je da odnese stvari..Kako je to sve moguce nije mi jasno ,..iako je on suvlasnik idealnog dijela...u masti ..dok se ne podijeli????!!!!!!!!!!!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija