Jump to content

Biciklist i auto - prometna - tko je kriv??


Zgubidanka5

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Molim vas pomoć. Stradala sam kao biciklist na križanju Slavonske i Prisavlja (Hypo banka). Ja sam na biciklu prelazila semafor na zebri(zeleno), a auto je naletio (njegovo crveno) i udario me. On je imao 0,52 promila alkohola u krvi, ja ništa. Postoje svjedoci da je meni bilo zeleno. Eh sad, otprilike mi je poznato da sam u nekakvom prekršaju jer sam bila na biciklu na zebri (i hvala bogu da jesam jer bi inače bila mrtva), ali on je prelazio preko crvenog + alkohol. Zanima me tko je u tom slučaju kriv, odnosno mogu li ga tužiti barem za naknadu štete jer sam dosta stradala (bolnički troškovi, bolovanje, možebitna estetska operacija - nos mi je ružno zašiven, itd)? Puno vam hvala na pomoći, pokušavala sam posvuda naći odgovor, ali nikako da pronađem identičnu situaciju. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sud odlučuje koj je kriv.

ako je policija izvršila uviđaj

u policiji tražiti informaciju dali podnešena kaznena prijava

po događaju.

tražiti zapisnik i obratiti se osguranju radi naknade štete

treba u mirovinsko podnijeti zahtjev za vještačenje i određivanje invaliditeta.(priložiti medicinsku dokumentaciju u svezi oštečenja iz prometne)

invaliditet može biti i privremen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko osiguranje ne bude htjelo platiti štetu ili iznos koji nude bude malen, morat ćete podnesti tužbu radi naknade neimovinske štete. Nema veze što ste prelazili s biciklom preko zebre, vozač je kriv ako je sve tako kako ste navelo. tijekom postupka može se utvrditi vaša suodgovornost za 10-20% te će se za taj iznos umanjiti iznos štete koji će se isplatiti. Po potrebi angažirati odvjetnika specijaliziranog za parnične postupke. Sretno i pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija