Corwin objavljeno: 14. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 14. travanj 2011. Pozdrav svima, imam pitanje vezano uz slučaj kojem se prvotno pojavljuje 17 suvlasnika kao predlagatelji (sa ukupnim udijelom u suvlasnišvu nad nekretninom to jest stanom koji je 60%, s time da se udjeli pojedinih suvlasnika kreću od 2% do 15%) koji pokreću postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice isplatom protiv protustranke (predloženika) koja u nekretnini sudjeluje s udjelom od 40%. Napomena; prvotni suvlasnički udio predloženika je bio manji od 9/10 (10%) nekretnine (te su stoga predlagatelji smatrali da imaju pravo na razvrgnuće isplatom) ali je on u tijeku postupka otkupio pojedine suvlasničke udjele te na taj način stekao gore navedeni udio (40%). U tijeku postupka dolazi do prekida zbog smrti jednog od predlagatelja. Moje je pitanje: Obzirom da sud poziva stranke na obnovu postupka (nakon što su se nasljednici prihvatili svog nasljedstva) i saziva novo ročište, pojedini od preostalih 14 predlagatelja (onih koji svoje suvlasničke dijelove nisu prodali predloženiku) ne žele više biti stranke u postupku, to jest odbijaju produljiti punomoć opunomoćeniku da ih u postupku zastupa, te izjavljuju da izlaze iz postupka (vjerojatno zbog dugotrajnosti postupka, troškova te dobi predlagatelja). Koji je status tih suvlasnika u daljnjem postupku? Da li se uopće može nastaviti postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice na ovaj način to jest sa 10 predlagatelja, 1 predloženikom i 4 suvlasnika (bivša predlagatelja) koji više ne žele biti stranka u postupku toj nekretnini? Zahvaljujem na odgovoru i trudu! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Corwin odgovoreno: 6. svibanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2011. Pozdrav svim forumašima, pretpostavljam (i ispričavam se zbog toga) da je moj prethodni post bio predugačak i stoga teško razumljiv (obzirom da nisam pravnik po struci i pravna terminologija mi očito "ne leži" ) pa bih molio odgovor samo na dio mojeg posta a to je; da li je moguće da nakon smrti jednog od predlagatelja u vanparničnom postupku razvrgnuća suvlasničke zajednice (u kojem je 14 predlagatelja i 1 predloženik) ponovno pokretanje postupka zatraži samo dio njih - bez pristanka ostalih predlagatelja obzirom da su oni (njih četvero) uskratili punomoć odvjetniku da ih zastupa u ponovnom pokretanju postupka? Zahvaljujem još jednom Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.