55898 objavljeno: 15. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 15. travanj 2011. sto napraviti u slucaju mobinga, odnosno svakodnevnog psihichog teroriziranja od strane sefa? da je je usvojen prijedlog zakona o mobingu? da li su dovoljne moje biljeske o njenim postupcima prema meni? kome da se obratim? molim pomoc jer neznam sto ciniti, otkaz ne mogu dati a novi posao je lutrija. hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
djurdja007 odgovoreno: 15. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 15. travanj 2011. Prvo morate otići k svom liječniku opće prakse. On će VAs uputiti k specijalistu koji se bavi baš mobingom. Nakon toga ćete morati proći psihologa i psihijatra koji će Vam reći da bilježite kakav mobing se nad Vama vrši. NAkon toga možete prijaviti poslodavca za mobing. Možete ga prijaviti i odmah sada, ali neznam kako ćete isti dokazati. Nadam se da ćete uspijeti makar mislim da je u nas to prilično teško dokazati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 15. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 15. travanj 2011. 55898 je napisao: sto napraviti u slucaju mobinga, odnosno svakodnevnog psihichog teroriziranja od strane sefa? da je je usvojen prijedlog zakona o mobingu? da li su dovoljne moje biljeske o njenim postupcima prema meni? kome da se obratim? molim pomoc jer neznam sto ciniti, otkaz ne mogu dati a novi posao je lutrija. hvala Nema zakona o mobbingu nikakvog. Ove posjete liječnicima su obvezne, skupljajte dokumentaciju o svim tegobama i bilježite sve situacije. No, pravno-ako idete tužiti na temelju te dokumentacije- možete samo pokrenuti postupak za naknadu štete (nematerijalne). Tako, ako tražite sudsku zaštitu morate pokrenuti postupak zaštite dostojanstva radnika, o kojemu možete pročitati u Zakonu o radu, a ako Vaš poslodavac zapošljava više od 20 radnika tada isti mora imati Pravilnik o radu u kojem je detaljno propisao postupak zaštite. U svakom slučaju obratite se udruzi za zaštitu od mobinga. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.