ris1 objavljeno: 15. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 15. travanj 2011. Radio sam kod poslodavca od 21.09.2009 do 08.04.2011 godine na određeno. Ugovor sam zadnji potpisao 01.02.2011 na tri mjeseca.Međutim dobio sam otkaz bez ikakvog pismenog obrazloženja, samo usmenim putem.Rečeno mi je da ću papire dobiti poštom. Zanima me dali je to po zakonu, stime da mi nije dao koristit niti stari godišnji koji sam tražio i prije otkaza, niti mi je dao pravo na otkazni rok.U ugovoru stoji da obje strane mogu raskinuti ugovor i prije isteka roka ali o otkaznom roku ne stoji ništa. Rečeno mi je da će godišnji platiti na zadnjoj plaći, a duguje mi zadnje tri plaće.Doprinose za drugi mirovinski stup otkad radim nije uplatio niti lipe, dok je na platnoj listi uredno odbijeno svaki mjesec. Obračunske liste sam redovito primio i na svakoj stoji zadnji dan u mjesecu kao datum isplate u gotovini , a istu nismo primili niti za prvi mijesec. Koja su moja zakonska prava.Molim odgovor. Unapred Vam hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ris1 odgovoreno: 17. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 17. travanj 2011. Ugovor o radu zaključen je 01.02.2011 radi izvršenja privremenog povećanja opsega posla, a najduže tri mjeseca Budući da su ti poslovi izvršeni, prestala je potreba za radom. U ugovoru je naglašeno da svaka strana može raskinuti isti i prije isteka roka. Tako da sam 08.04.2011 razdužen te do danas nisam dobio niti potpisao bilo kakav papir o otkazu. Rečeno mi je da otkaz ide od 08.04.2011, a da će papiri biti dostavljeni na kućnu adresu. Zanima me dali nakon godinu i pol rada imam pravo na otkazni rok po tom ugovoru. Hvala unapred Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.