Jump to content

Molim pomoć geodeta i arhitetka.


anonimno

Preporučene objave

Molim pomoć u vezi slijedeće situacije:

Ja i susjed smo suvlasnici jedne parcele. Na istoj nedostaje 150 m2, na način pošto sam ja prvi kupio kupio sam stvarno 520 m2, on je kupio ostatak tako da je platio 150m2 manje, ali na papiru su svi kvadrati.

Ishodio je lokacijsku dozvolu bez naše diobe.Nismo mu pravili probleme iako je dvoje stepenica napravio uz među, približio objekat na cca 2,80, izgradio septičku uz samu među itd.

Međutim nisu riješeni problemi prilaza koje sam ja dogovorio sa vlasnikom koji mi je zemlju prodao kao i susjedu. Susjed je suzio prolaz tako da ako on nekad stavi ogradu ja ću vrlo, vrlo teško ulaziti kući, jer i do sada je bilo par razbijenih auta na njegovim zidovima koje je podigao.

Pitanje:

1. On nudi da se već sutra potpiše prijedlog parcelacije, a tek onda ugovor o diobi kojim bi mi regulirali prolaz i sl.Je li to točno.

2. Njegov geodet kaže da na mom dijelu koji držim u posjedu nedostaje 20 m2, ali da misli da ja ne bi trebao imati poslije problema za oblikovanje građ.čestice i prijavni list. S tim da meni ostavlja stari broj čest. zemlje a susjedu daje novi.

Šta se događa ako meni ostaje strai broj, da li može sutra tvrditi netko da meni fali onih 150 m2, kakav je moj status kad se susjed odcjepi i napravi prijavni list.

Napominjem da smo knjiženi u sudu mi na 1/3 a susjed na 2/3, kako će glasit kasnije moj vlasnički list, zar se prilikom cjepanja ne pravi prijavni list za obe strane , svakako da ja platim svoj dio ili?

Doista ovo sve mi je nejasno , sad zemlje fali tamo, sad ovdje, on pravi noj prijavni list, a u kakvom statusu sam onda ja. Kakva je razlika u novom broju čest. i ostavljanju stare.

4. Da li geodet mora odmah ucrtati prolaz kako moj susjed obećava /bar za sada/ da će dozvoliti(. Na koji se način knjiži . Da li treba poseban ugovor za to ili je to dovoljno riješitit ugovorom o diobi.

Molim pomozite mi.

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija