deks objavljeno: 17. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 17. travanj 2011. dobio sam kaznu 300 kn od komunalnog redara za nepropisno parkiranje u prvomajskoj ulici u Rijeci. S obzirom da nema nikakvog prometnog znaka zabrane parkiranja i da se tu godinama parkiraju auti na pločniku uz cestu, dosad bez ikakvih kazni (često parkiram u toj ulici), ostao sam malo iznenađen. Auto je samo kotačem bio na cesti tako da nije zatvarao promet, a pješacima je također bilo dovoljno prostora, istina ne možda onoliko koliko je zakonom propisano, ali dovoljno za nesmetani prolaz u jednom redu (80cm). Kazna je stavljena samo na mom autu i još 2 auta do mene, dok na svim ostalim autima koji su parkirani u koloni dugoj dvjestotinjak metara jedan za drugim, nije stavljena, iako su svi u istoj poziciji, jednom stranom kotačima na cesti, a drugom udaljeni od zida manje od 1 metar. Ukoliko ne platim kaznu u roku 3 dana pokreće se prekršajni postupak. Da li imam šanse u prekršajnom postupku odbaciti kaznu s obzirom da nema znaka za zabranu parkiranja i da se tu godinama moglo parkirati a sad su nenajavljeno počeli stavljati kazne i to samo na ta prva 3 mjesta. Čak su unazad nekoliko godina postavili i nekakve stupiće na pločniku nekoliko metara niže čime su spriječili parkiranje na tom dijelu, pa bi čovjek pomislio da ako ih u nastavku nisu postavili da je onda slobodno parkiranje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 19. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 19. travanj 2011. Platite to. Ako nema znaka postoje prometni propisi. Činjenica da ste i godinama tu parkirali znači da nije bilo prometnog redara, a prekršaji ostalih vozača sud neće zanimati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.