Jump to content

Korištenje godišnjeg odmora

Asunta

Preporučene objave

Zanima me da li imam pravo na godišnji odmor za 2010. godinu ako nisam ni jedan dan radila u 2010. Naime, 3.11.2009. sam otišla na bolovanje koje je kasnije (sredinom svibnja 2010.) prešlo u porodiljni te roditeljski dopust. Sa 16.6.2011. mi završava roditeljski dopust. U ovoj firmi sam već 3 godine bez prekida rada. Čula sam da po novom Zakonu o radu imam pravo a meni su u firmi rekli da nemam pravo jer nisam ni jedan dan radila u 2010.

Zahvaljujem na odgovoru.

Lijep pozdrav. :)

Dijeli na drugim stranicama

• 9 mjeseci kasnije...

Možete li mi reći imam li pravo na korištenje godišnjeg odmora i kada ga mogu početi koristiti u sljedećem slučaju:

1. neiskorišteni dani godišnjeg odmora iz 2010. - 13 dana

2. sredinom prosinca 2010. godine otvoreno je bolovanje (obično)

3. od 01.01.2011. do rodiljnog dopusta otvoreno je bolovanje radi komplikacjia u trudnoći

4. u kolovozu 2011. rođeno je dijete te na dalje koristim rodiljni i roditeljski dopust

5. u 2012. godini, nakon korištenja roditeljskog dopusta, u kolovozu vraćam se na posao.

Po raznim osnovama, redovno bih za 2011. imala 27 dana godišnejg odmora, a za 2012. 28 (uvećano za 1 dan zbog rođenja djeteta).

Zanima me:

1. da li gubim pravo na preostali godišnji odmor iz 2010. iako nisam bila u mogućnosti isti iskoristiti u 2010. ni do 30.06.2011. zbog običnog bolovanje i komplikacija u trudnoći te rodiljnog i roditeljskog dopusta?

2. da li stječem pravo na godišnji odmor za 2011. godinu iako me nije bilo cijelu godinu, opet zbog bolovanja - komplikacije u trunoći i rodiljnog/roditeljsko dop.

3. u 2012. godini stječem pravo na novi godišnji, ali s obzirom da se vraćam u kolovozu, da li mi propada godišnji za 2010. i 2011. ako je postojala mogućnost da mi nisu propali već ranije?

4. da li postoji mogućnost da se već u kolovozu, BEZ povratka na posao, odmah koristi godišnji odmor - bilo koji stari ako nije propao ili makar novi za 2012.

ZAHAVLJUJEM NA ODGOVORU....

S radom bih trebala nastaviti početkom kolovoza no voljela bih "produžiti" vrijeme s bebom dok je u fazi privikavanja na jaslice. Znači da mogu koristiti samo godišnji odmor za 2012. godinu? No da li mogu isti koristiti odmah po isteku roditeljskog dopusta ili se najprije moram vratiti na posao i raditi neko određeno vrijeme?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija