tonqa objavljeno: 19. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 19. travanj 2011. Molim vas pomoć. Dakle, neću izmišljat izgovore, činjenica je da se moj suprug lani "švercao" u vlaku. Kondukter mu je izdao kaznu u iznosu od 317,20 kuna. Tada, u vlaku, nije ništa dobio, već nam je na kućnu adresu kroz nekoliko tjedana stigla kazna na malom rozom papiriću, bez uputa o pravnom lijeku, i ne preporučeno već samo ostavljeno u kasliću poput klasične pošte. To smo kao nemarni građani gnjevni na HŽ ignorirali. Sada nam je stigao platni nalog za tužbu od Općinskog suda u Zaprešiću (što mi također nije jasno, kazna je iz vlaka na relaciji Ivanić-Zagreb, a stanujemo u Ivaniću, kako je Zaprešić nadležan?) Uz prilog platnom nalogu primili smo i preslik HŽ-ove tužbe. U platnom nalogu navodi se kako je dužan platiti tužitelju iznos od 317,20 kuna sa zateznim kamatama tekućim od dana prekršaja do dana isplate u visini eskontne stope HNB-a te trošak parničnog postupka u iznosu od 100,00 kuna. Za početak, nije mi jasno kolike su te kamate, jer njihov iznos nije naveden? I što još mogu učiniti, postoji li način da izbjegnem plaćanje te kazne, vrijedi li pisati prigovor, koliki je zastarni rok u ovom parničnom postupku? Hvala unaprijed na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mokronoge odgovoreno: 5. svibanj 2011. Dijeli odgovoreno: 5. svibanj 2011. Eskontna stopa HNB- a iznosi 9% (NN 1/11, 82/10) HNB objavljuje u Narodnim novinama, u pravilu dva puta godišnje podatak o visini Eskontne stope (od kraja 2007. godine iznosi 9% i nije se u međuvremenu mijenjala) ako budete platili, svakako sudu, na broj spisa pod kojim se vodi dostavite kopiju o dokazu uplata - tužitelju i o plaćanju troška postupka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.