Ivanabarbaric objavljeno: 19. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 19. travanj 2011. Rastavljena sam i sutkinja je odredila mom bivšem mužu alimentaciju koju on ne želi plačati u cijelosti jer sam se ja udala i tvrdi da nema novaca! Zanima me kako sud gleda na to??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 19. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 19. travanj 2011. Ako se radi o uzdržavanju djeteta, ne bi doživio mili pogled, jer bili vi u drugom braku ili ne, dužan je sudjelovati u uzdržavanju svog djeteta iznosom koji je sud odredio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ivanabarbaric odgovoreno: 19. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 19. travanj 2011. da radi se o uzdržavanju djeteta s posebnim potrebama(poremečaji iz autističnog spektra)te ja nisam u mogučnosti radit nego sam na produženom porodiljnom za njegu djeteta..... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 19. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 19. travanj 2011. Dok sud ne izmjeni odluku (što bi mogao zatražiti, ali ne znači da će i dobiti), dužan je redovito uplaćivati iznos koji mu je određen... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
xwing01 odgovoreno: 30. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 30. travanj 2011. Prvo da razjasnimo neke pravne termine. Da li ste "rastavljeni" ili "razvedeni"? Prema ovom što pišete pretpostavljam da ste razvedeni jer samo razvedenima sud može odrediti plaćanje alimantacije, a rastavljeni su muškarac i žena koji ne žive zajedno ili ne spavaju zajedno, dok su na "papiru" još uvijek u braku? Citat od Moderatora: "Ako se radi o uzdržavanju djeteta, ne bi doživio mili pogled, jer bili vi u drugom braku ili ne, dužan je sudjelovati u uzdržavanju svog djeteta iznosom koji je sud odredio." Što znači termin "mili pogled"? To sud i pravo ne raspoznaju. Institucije raspoznaju samo zakonom predviđene norme. Ako bi gledali prema milom pogledu onda bi mnogo loših ljudi šetalo po ulicama. Citat od Moderatora: "Dok sud ne izmjeni odluku (što bi mogao zatražiti, ali ne znači da će i dobiti), dužan je redovito uplaćivati iznos koji mu je određen..." Ispravna izjava, dužan je plaćati dok sud drugačije ne odredi. Ali to ne znači da će iznos alimentacije ostati isti kao što Vam sada plaća, ako on podnese žalbu. Ukoliko je došlo do opravdanih okolnosti iz kojih je vidljivo da je njegova egzistencija ugrožena, sud može i hoće donjeti odluku o smanjenu alimentacije na minimalnu zakonom propisanu. Naravno ako ona sada iznosi više od zakonom propisane. Nadam se da Vam ovo što pomaže. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 1. svibanj 2011. Dijeli odgovoreno: 1. svibanj 2011. xwing01 je napisao: Što znači termin "mili pogled"? To sud i pravo ne raspoznaju. Nedostaje i objašnjenje upitopostavljaču kako sudovi ne gledaju, jer nisu živa bića. Thx, sad ćemo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nezaposlena mama odgovoreno: 20. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 20. siječanj 2013. Nedostaje i objašnjenje upitopostavljaču kako sudovi ne gledaju, jer nisu živa bića. Thx, sad ćemo mene zanima dali moram placati alimentaciju ako se bivsi suprug ponovno ozenio i oboje su zaposleni a ja sam nezaposlena,nemam nikakvih primanja niti posjedujem pokretnine i nekretnine,hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 23. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2013. Ne uzdržavate bivšeg muža (a maćeha nije prva na redu podredno dužnih uzdržavati muževu djecu) već djecu nad kojom imate pravo roditeljske skrbi, pa tako i dužnosti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.