xinity objavljeno: 21. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 21. travanj 2011. Podmirio sam dugovanja operateru za vrijeme dok nisam znao da je izdana ovrha koju sam dobio ovih dana i u kojoj se traži podmirenje tih dugovanja. Dug sam platio bez znjanja da mogu uložiti prigovor na zastaru jer je dug ušao prije godinu dana u zastaru i zato jer nisam mogao sklopit novi ugovor. Da li se mogu žaliti na Ovrhu od strane javnog bilježnika? Čitao sam zakon o obveznim odnosima članak 220. i 240. koji govore o odricanju od zastare i priznanju dugovanja koje može biti posredno tipa otplatom dugovanja. Tu sam vidio na forumu da se neko želi pozvat i na članak 223. o sporednim tražbinama i na taj način izbjeći troškove ovrhe - da li je to barem moguće? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 21. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 21. travanj 2011. na rješenju o ovrsi postoji upisan pravni lijek navedeno je rok za žalbu (8 dana od primitka rješenja) žalbu poslati javnom bilježniku koji je i poslao rješenje za nadležni sud i osporavati potraživanje u cijelosti s obrazloženjem da ste dug dobrovoljno ispunili i to prije rješenja o ovrsi. ako je rok za žalbu prošao ne vrijedi slati žalbu nego uplatiti ostatak potraživanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.