Jump to content

Spajanje ugovora o radu s ugovorom o tekućem računu


anonimno

Preporučene objave

Može li banka svom radniku dati otkaz ako se ogriješio kao klijent? Odnosno može li banka u svom internom pravilniku donijeti odredbe da ukoliko se radnik ogriješi kao klijent pa ode u nedopušteno prekoračenje po tekućem svom računu - da je to osnovica za otkaz?

 

Je li to način kako se riješiti nepoželjnih kad nema zakonske osnove ?

 

Jer već sam doživjela da su mi NENAJAVLJENO smanjili dozvoljeni minus tako da sam se ne znajući našla u crvenom minusu! I onda su mi - bez da me pozovu ili obavijeste mada radim u istoj zgradi gdje i moj osobni bankar - koji isto o svemu nije imao pojma jer su samo promijenili kompjutorske programe koji su sve obavili - onda su mi SA MOG DEVIZNOG RAČUNA - bez da me pitaju - skinuli sredstva, pretvorili ih u kune - NAPLATILI KONVERZIJU - i pokrili minus na kunskom tekućem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zavisi što vam piše u ugovoru o radu. Ako ste tako nešto ugovorili onda može.

 

Iz iskustva znam da dozvoljena prekoraćenja po tekućim računima banka po isteku može no i ne mora produžiti, tako stoji u ugovoru o tekućem računu, tako da ste jako tankom ledu.

 

Jedina bi nepravilnos bila skidanje love s deviznog računa bez vašeg pristanka, odnosno bez ovršne isprave. Po meni to je jedino čemu možete priogovarati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobila sam otkaz zbog minusa po tekućem računu iako sam u datom momentu na drugim računima i blagajni uzajamne pomoći imala određenu svotu.Na Sudu sam izgubila.U Rješenju je pisalo:Šteta za Banku je neznatna, djelatnica nije prihvatila ponuđeni premještaj u trenutku proglašavanja viškova.Prihvatila sam Internu Burzu, ubrzo su me pozvali i tada dočekali moji kolege, oni koji su redovno pregledavali i moj račun.Uručili su mi otkaz skrivljenim ponašanjem.

Ne mislim niti danas da sam radila ništa lošije od drugih, osim što nisam uspjevala održavati ravnotežu posao- kuća,a bila sam i tvrdoglava.Mogla sam sama dati Otkaz, vjerovala sam da to u našoj državi ne postoji.Neću vrjeđati nikog, ali za mene je to kretenizam.I dalje uživam u trošenju po karticama.

Kao da frizer uvijek ima urednu frizuru, postolar savršene cipele,a bankar sve svoje račune u najboljem redu.Izvinjavam se na pismenosti mojoj, malo mi je lakše,rana mi je tek zacijelila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Zavisi što vam piše u ugovoru o radu. Ako ste tako nešto ugovorili onda može.

 

Iz iskustva znam da dozvoljena prekoraćenja po tekućim računima banka po isteku može no i ne mora produžiti, tako stoji u ugovoru o tekućem računu, tako da ste jako tankom ledu.

 

Ne, u ugovoru o radu to ne piše, a niti u ugovoru o tekućem računu. To pravilo su naknadno izmislili i proglasili "Odlukom Uprave". Da li je takva "Odluka Uprave" morala dobiti zeleno svjetlo od Radničkog vijeća?

 

Drugo, dozvoljena prekoračenja po tekućem računu naravno da banka ne mora produžiti. Ali ne spada li u uzance dobrog poslovnog običaja UNAPRIJED poslati klijentu informaciju da će mu se s tim i tim danom smanjiti iznos dozvoljenog prekoračenja? Upravo stoga da na vrijem podmiri razliku, da ne zapadne u crveni minus. Ili Vio mislite da uoči svake revizije dozvoljenog prekoračenja bi klijent trebao biti na pozitivnoj nuli upravo zato što ne zna koliko će mu naredno dozvoljeno prekoračenje odobriti NJEGOVA POSLOVNA banka? Ako tako mislite, molim navedite mi vašu školsku spremu i zvanje koje vam je ona donijela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja školska sprema i znanje koje mi je ona donijela ama baš nikakve veze s ugovorom o tekućem računu banke i klijenta nema, al s vašom izgleda ima.

 

Pravila igre o kojima se radi kod pitanja dozvoljenog prekoračenja ugovorena su i potvrđena potpisima ugovornih strana i činjenica je da se dozvoljeni minus može ali i ne mora produljiti. Prema tako sklopljenim ugovorima banka može jednostrano prekinuti takvu vrstu pogodnosti kada se za to ispune ugovoreni uvjeti (npr. istek vremena) za svog klijenta ne navodeći za to razlog. Što se tiče dobrih poslovnih običaja, oni su naravno dio poslovne prakse, al ugovor kojim se uređuju stvari u konkretnom slučaju imaju prioritet. Nije da ovim postom branim banke, ali pravno gledano, mislim da nisam u krivu.

 

Što se tiče primjene ovakve vrste odnosa na trajanje odnosno prestanak ugovora o radu, smatram da je blago rečeno upitan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se nekog proglasi viškom, obavi s nijime razgovor,nema onda što "muljati" niti jedna strana.Ti si višak, možeš prihvatiti premještaj ili otpremninu, drugog nema.

To su prave rečenice po meni.Međutim meni su rekli da ima i drugog, da ne moram prihvatiti niti otpremninu niti premještaj.Ponavljam vam, tada sam dobila otkaz zbog minusa po tekućem računu u Hrvatskoj usklađeno po svim Zakonima.

Na Sudu se raspravljalo o čekovima , o zakašnjavanju povremenom ,o mom radu o svemu mogućem, da bi zaključak bio kako je šteta za Banku neznatna, ali ja sam trebala nestati na bilo koji način.Bitno je bilo što sam kao djelatnik dobila jednom Upozorenje o mogućnosti otkaza koje je izgledalo smiješna prijetnja zbog minusa prekoračenog 1.500 kn, prjetnja zatvorom šest mjeseci čl.226 Kaznenog zakona i jedno Upozorenje na koje nisam uopće pisala obranu Sindikatu, jer nisam niti znala da imam na to pravo. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija