Jump to content

dosje

girl

Preporučene objave

U policijskoj evidenciji sve stoji. Npr. vi ste osumnjičeni na počinjenje nekog kaznenog djela, do sudskog postupka nije došlo jer nema dovoljno dokaza, vi time nikad niste ništa počinili i nemate sudski dosje tj. niste sudski evidentirani. međutim u policijskoj evidenciji će uvijek stajati da ste bili osumnjičeni, također može postojati i zabilješka zašto nije došlo do provedbe sudskog postupka.

Dakle, niste sudski evidentirani pa nemate brige kod zapošljavanja i sl. jer možete dobiti potvrdu o nekažnjavanju,ali ste policijski pa kad vas pregledaju mogu vidjeti sve od prekršaja, kaznenih djela, jeste li za što osumnjičeni, da li se protiv vas vodi kakva istraga....

sudska evidencija (sudski dosje) se može brisati postupkom rehabilitacije, ali sve uvijek ostaje u policijskoj evidenciji.

Kao što rekoh, više puta objašnjeno,za daljnja saznanja upotrijebite tražilicu.

Pozdrav

Dijeli na drugim stranicama

U policijskoj evidenciji sve stoji. Npr. vi ste osumnjičeni na počinjenje nekog kaznenog djela, do sudskog postupka nije došlo jer nema dovoljno dokaza, vi time nikad niste ništa počinili i nemate sudski dosje tj. niste sudski evidentirani. međutim u policijskoj evidenciji će uvijek stajati da ste bili osumnjičeni, također može postojati i zabilješka zašto nije došlo do provedbe sudskog postupka.

Dakle, niste sudski evidentirani pa nemate brige kod zapošljavanja i sl. jer možete dobiti potvrdu o nekažnjavanju,ali ste policijski pa kad vas pregledaju mogu vidjeti sve od prekršaja, kaznenih djela, jeste li za što osumnjičeni, da li se protiv vas vodi kakva istraga....

sudska evidencija (sudski dosje) se može brisati postupkom rehabilitacije, ali sve uvijek ostaje u policijskoj evidenciji.

Kao što rekoh, više puta objašnjeno,za daljnja saznanja upotrijebite tražilicu.

Pozdrav"

mene zanima (a nije baš objašnjeno u prethodnim topicima) da li se ta policijska evidencija koristi uvijek u svakodnevnoj praksi ili samo u sklopu nekakvih istraga ili stovec?

primjerice, da li kad na granici policajac provjerava preko radija putovnice da li mu ovaj na drugoj strani uvijek moze ili mora javiti "ovaj je bio osumnjicen tad za to i to".

konkretan slucaj - bio sam u drustvu čovjeka koji je "pao" sa marihuanom, nakon čega su me ispitivali (dobrovoljno sam otisao s njima u postaju i priznao da sam pusio) i pustili bez ikakvih optuznica i tu je tad prica stala za mene - osim naravno svjedocenja na sudjenju za ovog kojeg su uhvatili.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija