girl objavljeno: 25. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 25. travanj 2011. zanima me dali osoba ako je dva puta privedena može dobiti dosje? i da mu u dosjeu piše sitni diler lakih droga ? dali taj naziv postoji uopće? i dali se može obrisati dosje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gus odgovoreno: 25. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 25. travanj 2011. Je li osoba pravomoćno osuđena? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sepolco odgovoreno: 26. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 26. travanj 2011. Postoji kaznena, prekršajna i policijska evidencija. o tome je više puta bilo pisano, upotrijebiti tražilicu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
girl odgovoreno: 29. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 29. travanj 2011. Pa stvar je u tome da jedna osoba tvrdi da ona nema dosje i da nije bila osuđena, a druga osoba tvrdi da je provjerila tu osobu i da ima dosje...onda je pitanje dali se dosje može lako obrisati? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sepolco odgovoreno: 2. svibanj 2011. Dijeli odgovoreno: 2. svibanj 2011. U policijskoj evidenciji sve stoji. Npr. vi ste osumnjičeni na počinjenje nekog kaznenog djela, do sudskog postupka nije došlo jer nema dovoljno dokaza, vi time nikad niste ništa počinili i nemate sudski dosje tj. niste sudski evidentirani. međutim u policijskoj evidenciji će uvijek stajati da ste bili osumnjičeni, također može postojati i zabilješka zašto nije došlo do provedbe sudskog postupka. Dakle, niste sudski evidentirani pa nemate brige kod zapošljavanja i sl. jer možete dobiti potvrdu o nekažnjavanju,ali ste policijski pa kad vas pregledaju mogu vidjeti sve od prekršaja, kaznenih djela, jeste li za što osumnjičeni, da li se protiv vas vodi kakva istraga.... sudska evidencija (sudski dosje) se može brisati postupkom rehabilitacije, ali sve uvijek ostaje u policijskoj evidenciji. Kao što rekoh, više puta objašnjeno,za daljnja saznanja upotrijebite tražilicu. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
girl odgovoreno: 3. svibanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 3. svibanj 2011. Hvala puno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anon34 odgovoreno: 11. svibanj 2011. Dijeli odgovoreno: 11. svibanj 2011. U policijskoj evidenciji sve stoji. Npr. vi ste osumnjičeni na počinjenje nekog kaznenog djela, do sudskog postupka nije došlo jer nema dovoljno dokaza, vi time nikad niste ništa počinili i nemate sudski dosje tj. niste sudski evidentirani. međutim u policijskoj evidenciji će uvijek stajati da ste bili osumnjičeni, također može postojati i zabilješka zašto nije došlo do provedbe sudskog postupka.Dakle, niste sudski evidentirani pa nemate brige kod zapošljavanja i sl. jer možete dobiti potvrdu o nekažnjavanju,ali ste policijski pa kad vas pregledaju mogu vidjeti sve od prekršaja, kaznenih djela, jeste li za što osumnjičeni, da li se protiv vas vodi kakva istraga.... sudska evidencija (sudski dosje) se može brisati postupkom rehabilitacije, ali sve uvijek ostaje u policijskoj evidenciji. Kao što rekoh, više puta objašnjeno,za daljnja saznanja upotrijebite tražilicu. Pozdrav" mene zanima (a nije baš objašnjeno u prethodnim topicima) da li se ta policijska evidencija koristi uvijek u svakodnevnoj praksi ili samo u sklopu nekakvih istraga ili stovec? primjerice, da li kad na granici policajac provjerava preko radija putovnice da li mu ovaj na drugoj strani uvijek moze ili mora javiti "ovaj je bio osumnjicen tad za to i to". konkretan slucaj - bio sam u drustvu čovjeka koji je "pao" sa marihuanom, nakon čega su me ispitivali (dobrovoljno sam otisao s njima u postaju i priznao da sam pusio) i pustili bez ikakvih optuznica i tu je tad prica stala za mene - osim naravno svjedocenja na sudjenju za ovog kojeg su uhvatili. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.