Jump to content

suvlasništvo


anonimno

Preporučene objave

,:suvlasništvostefica@net.hr

Poštovani!

molim Vas za mišljenje kod slijedeće situacije.

Doselio sam se sa svojom obitelji kod majke 1987. god. Ona mi je rekla da sredim kuću te da se brinem o njoj te da ću ju poslije smrti naslijediti. U kuću sam uložio znatna novčana sredstva(građevinskim vještačenjem radovi iznose 470.000,00 kn). 1998. god u kuću se doseljava moja najstarija sestra koja se razvela nakon 20 god. braka. Tada tražim majku da riješimo moj status, međutim ona, nagovorena od strane sve tri sestre to odbija, kasnije odlazi od kuće kod jedne od njih, te putem suda osporavaju moje radove. Sudskim putem uspijem dokazati da sam te radove obavio, ali vještak daje nalaz da sam od 470.000, oo kn uloženih u kuću za 270.000,00 kn povećao prometnu vrijednost. Majka umire 2003. god, u domu, jer kasnije ni jedna od sestara nije htjela da bude s njima, te ostavlja oporuku kojom mene iznasljeđuje, te sve ostavlja njima. Odlukom suda ja sam vlasnik 54 % od ukupne vrijednosti kuće. Sada primam novu tužbu kojom moje sestre traže da im na ime najamnine unazad tri godine platim 3000,00 kn mjesečno.!!!!!

Ja u toj kući živim 19. god. Nema kuta u kući koji nisam preuredio. Razlika između uloženog i prometne vrijednosti je 200.000,00 kn Pa tko će meni to nadoknaditi? Da nisam toliki novac uložio tu već bi imao davno svoju kuću. Da li sestre s obzirom na situaciju imaju od mene pravo tražiti da platim tu najamninu,te kakva ja prava imam s obzirom na to da je vještak utvrdio da su troškovi održavanja bili 50.000, 00 kn a meni nije ništa od toga priznato., odnosno što mi Vi predlažete da poduzmem? Ja sam se od svega toga razbolio, na bolovanju sam već tri godine, primam 1800,00 kn mjesečno i imam osjećaj da će me ovo sve uništiti....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija