v3x objavljeno: 27. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 27. travanj 2011. Naime, sad nedavno, doživio sam scenu s policijom. Uglavnom, urinirao sam na javnoj površini i došla je policija i posjeli su me u auto i zapisali podatke. Uglavnom, bio jesam alkoholiziran, pa sam i to stavljanje u auto shvatio kao da će me privesti, pa jesam malo grubo reagirao i mislim da sam policiji povrijedio osjećaje psujući (tipa j***mu mater i odite u k****). Na nagovor moje drage, nisu me odveli već pustili (jel igra to kakvu ulogu?), no ne znam što da očekujem od svega ovog. Inače iza sebe imam jedino upozorenje kad sam prešao na crveno s biciklom, tj ništa. I inače nisam takav, al mislim da to njih ne zanima . Poanta je da se osjećam krivim, i žao mi je, no ne znam što uopće da očekujem. Poziv na sud? Kaznu u poštu? Koliko otprilike kn? Nisam imao nikakvih iskustava prije pa zato pitam. Student sam i upravo sam jučer udomio malu macu, tak da nisam pri novcima, al o tom sam trebao i tad razmišljat... Svaki savjet i info bi mi dobro došao. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mapa odgovoreno: 27. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 27. travanj 2011. 700 kn, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 27. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 27. travanj 2011. Samo uriniranje na javnoj površini nije kažnjivo ako tim činom nisu povrijeđeni moralni osjećaji građana, a među koje se vaša supruga ne može svrstati prosto zato jer vam je supruga. Moguć je stjecaj iz članaka 14. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Redovito primajte poštu pa napišite što je stiglo, ako uopće išta i dođe po tom pitanju. Ukoliko nitko od ostalih građana nije bio oštećen vašim ponašanjem, policija može, a i ne mora izdati optužni prijedlog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
v3x odgovoreno: 27. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 27. travanj 2011. Hvala, ali da li se ovo može i tretirat kao vrijeđanje službene osobe? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 27. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 27. travanj 2011. Ono psovanje - da. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
v3x odgovoreno: 27. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 27. travanj 2011. Aha ok, hvala. U tom zakonu piše da je kazna 50-200 dem ili 30 dana zatvora. Da li to znači da mi se za sve ovo actually može odrediti zatvor (budući da nisam priveden niti prije kažnjavan) ili je to ako ne mogu platit? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 27. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 27. travanj 2011. Teoretski da. U praksi možete u zatvor samo posebnim rješenjem ako se ne plati pravomoćna kazna. A možda od svega neće biti ništa, možda je supruga uspjela uvjeriti policajce, a to, osobno ja, smatram još gorim porazom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
v3x odgovoreno: 27. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 27. travanj 2011. Ne valja kako god okreneš. Lesson well learned. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.