makaveli7 objavljeno: 27. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 27. travanj 2011. Podnosim prigovor na obvezni prekršajni nalog.Na adresi koja mi je na osobnoj i koju su policajci zapisali neće biti nikoga jedno vrijeme. Mogu li u prigovoru navesti adresu na kojoj sam sad i da li postoji nekakva druga mogućnost oko preuzimanja odluke suda? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 27. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 27. travanj 2011. Da, ali ne baš tako. U prigovoru iznesite samo svoju obranu i na taj način možete izvjestiti sud o svojoj novoj adresi. Tu novu adresu sud možda neće priznati, poslati će na onu na koju ste službeno prijavljeni, poštar će spis vratiti sudu, a ovi će ga prepakirati i poslati policiji na uručenje. U čl. 143.a Zakona o parničnom postupku postoji mogućnost davanja nove adrese za primanje prekršajnih spisa. http://www.legalis.hr/uploads/zakoni01/zakon_o_parnicnom_postupku_-_procisceni_tekst_2009.pdf Trebate predati dvije izjave, prvu pišete vi da će npr. Ante Antunović u Antunovcu primati vašu poštu, a drugu sačinjava taj Ante Antunović kojom potvrđuje isto. Policija ima te obrasce izjava. Ali, opet je velika mogućnost greške da će vas policijski službenik opet tražiti na adresi prebivališta i da će vas možda i neki drugi po zaticanju kazniti zbog prekršaja iz Zakona o prebivalištu i boravištu građana. Moja vam je preporuka, ako ste taj prekršaj stvarno počinili, a kazna nije tako strašna, da je platite pa makar i do kraja godine u ratama koje sami odredite, jer vam se situacija može toliko zakomplicirati da će te možda u jednom trenutku htjeti sve platiti samo da se riješite onih stvarnih problema koji mogu nastati. Odlučite sami. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
makaveli7 odgovoreno: 27. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 27. travanj 2011. Puno hvala na brzom odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.