nina159 objavljeno: 27. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 27. travanj 2011. Živjela sam s dečkom gotovo 3 godine i u tom vremenu sam podigla kredit kojim smo "mi" kupili automobil. Nakon prekida i auto je otišao s njim (on se vodi kao vlasnik), a meni je ostao kredit za otplatiti. Postoji li mogućnost da dobijem, ako ne automobil, barem dio novca kojim je on kupljen? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snowdrop odgovoreno: 28. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 28. travanj 2011. Bitna je cinjenica je li vasa veza trajala oko 3 godine ili pune 3 godine jer ObZ-om je izvanbračna zajednica definirana tako da je rečeno da je to životna zajednica neudane žene i neoženjenog muškarca koji ne žive u drugoj izvanbračnoj zajednici, koja traje najmanje 3 godine ili kraće ako je u njoj rođeno zajedničko dijete. Učinci izvanbračne zajednice priznaju se samo ako ni jedan od izvanbračnih drugova nije u braku. A to sve je bitno zbog toga sto u slucaju da je postojala izvanbracna zajednica moze postojati i neka zajednicka stecevina, sto bi u Vasem slucaju bio taj automobil kupljen na kredit koji Vi otplacujete. Tako da bi Vi definitivno trebali dobiti neki dio tog kolaca, pogotovo ako ste digli kredit za to ... npr. sud bi mogao odrediti da njemu ostane automobil ali da on nastavi placati kredit i Vama isplati odredenu svotu. Ukoliko veza nije trajala 3 godine ili vise pretpostavljam da mozete koristiti neku tuzbu iz podrucna građanskog prava. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.