Jump to content

kako da natjeram oca da viđa svoje dijete


kristina123

Preporučene objave

Imam pomalo specifičnu situaciju. Rodila sam sina u izvanbračnoj vezi koja je potrajala relativno kratko. Otac djeteta je u braku u kojem ima dvoje djece.Odlučila sam roditi dijete nakon obećanja da će se razvesti i živjeti samnom i sinom, što se kasnije nije ostvarilo. Raskid je bio civiliziran i on je priznao dijete i uredno plaća za njega svotu koju smo se dogovorili. Uvjet je bio da njegova supruga ne sazna nizašta, dakle, ona ne zna da on ima sina samnom, budući da ne živimo u isto gradu, to je bilo izvedivo. U tri godine, vidio je dijete dva puta.

Moje pitanje je: ima li načina, legalno, da ga prisilim da viđa dijete? Dijete pita tko mu je tata i gdje je. Želim da mi sin odraste poznavajući svog oca, a ne želim s druge strane ispasti osvetoljubiva i uništiti mu brak, učinivši to tako da ga ucjenjujem. Imam li kakvu zakonsku osnovu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hahaaha, ke apsurd....nažalost ne...Obiteljski zakon republike Hrvatske, tretira očeve kao zrak.....

 

(žao mi je vašeg sina, naši primitivni patrijahalni - " jedna je majka" zakonodavci više vole civiliziranog rafiniranog gada, nego emocionalnu budalu s očinskim instinktom......ove druge uništavaju kao ljude i kao očeve...a ovi prvi su o.k dok plaćaju dogovorenu svotu i "ne talasaju"........ma ke apsurd)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sumnjam

zakon ga može prisiliti da plača alimentaciju,ali ako on ne želi viđati to svoje dijete ne vidim načina da ga netko na to prisili.

ali mislim da ni to vaše dijete, a ni vi ne bi imali puno od toga da ga njegov otac viđa zbog nečije prisile,zar ne?

situacija je nezahvalna,ali pošto je već takva kakva je učinite sve da tom djetetu olakšate tu situaciju i dajte sve od sebe da mu nekako nadomjestite to što nema oca uz sebe

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema načina da ga prisilite, a kao što Vam je napisano u prethodnom postu, ne biste imali neku satisfakciju i da postoji mogućnost prisile.

 

No, draga gospođo/ice, na to ste pristali odlukom da rodite dijete u takvim okolnostima....

 

nije d ase miješam u Vaš život, no razmislite da se udate i sebi i djetetu osigurate muža/zamjenskog dobrog oca.....u odnosima otac-dijete, majka-dijete ne smije biti prisile.

 

znam da Vam nije lako...al' tako ste sami odabrali...ili u dogovoru s bivšim partnerom

 

sve najbolje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema potrebe za takvim komentarima lucana...odgovori su dani u najboljoj namjeri, bez ikakvih primisli..i odgovori su dani na pitanje "može li se prisiliti", a ne kakvo je mišljenje o tome i sl.

 

ovo vam govorim iz razloga, jer je i bigfoot jedan jedini u ovom našem svemiru i ne vrijedi previše komentirati njegove postove

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pravno-nikako.

da vas utješim-rođena sam nakon 15 god.braka mojih roditelja,koji se konačno rastaju kada sam ja imala14,a do moje 18 živimo u zajedničkom kućanstvu-pakao.nikada nije htio plaćati uzdržavanje za mene,pa je mama morala ovršiti i plaćao je samo zato što je imao administarativnu zabranu na plaći.dali moram reći da ga nije bilo briga da li sam živa ili mrtva.pred kraj pravnog fakulteta moj otac tuži mene radi prestanka uzdržavanja-jer kao ja ne studiram-sud ga je odbio s tužbenim zahtjevom.sada radim u pravosuđu posao koji obožavam.dakle mama i ja smo uspjele.ja sam vam jedno sasvim sretno dijete jedne super mame.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Raskid je bio civiliziran i on je priznao dijete i uredno plaća za njega svotu koju smo se dogovorili. Uvjet je bio da njegova supruga ne sazna nizašta, dakle, ona ne zna da on ima sina samnom.

 

 

namjeravali ste zajedno živjeti pa ste odlučili roditi.

mislim da ste trebli uzeti i mogučnost da i ne ostanete zajedno , zapravo tu mogučnost bi svi trebali imati uvjek na umu. S druge strane ta vam je misao davala poticaj da rodite , ali ispalo je kako je ispalo(tko je kriv , tko nije kriv nije tema ovog pitanja koje ste postavili) S druge strane za vas neugodno jer ste ostali bez partnera a djete ima oca koji ga ne viđa , ali ipak plaća dogovoren iznos alimentacije.Vjerujem i da njemu nije svejedno s jedne strane plaća a s druge ne viđa djete.sada je pitanje dali plaća zbog straha da supruga ne dozna ili plaća s namjerom da pomogne svom djetetu.

ako je razlog samo navedeni strah ,onda vjerujte nebi bilo ni koristi od toga da ga viđa, bez obzira sa prisilom ili ne!

ako zaista voli to djete pa plaća taj iznos možda ima dopunske strahove da se ne sazna ili se radi o velikoj daljini pa mu je to financijski problem.

sve u svemu PITAJTE GA DALI PLAĆA ZBOG STRAHA ILI ZATO ŠTO ŽELI POMOĆI DJETETU!

dobiti čete odgovor ,a možda ga već i znate.

Na kraju: znam da vam nije lako, ali s obzirom na cijelokupnu kompliciranu situaciju moram vam reći i da ste sretni bez obzira na motiv plačanja alimentacije jer kako kažete uredno plača dogovorenu svotu što danas većina očeva ne plaća ni dogovoreno ni uredno .

IDEja nakon postavljenog pitanja PITAJTE GA DALI PLAĆA ZBOG STRAHA ILI ZATO ŠTO ŽELI POMOĆI DJETETU! ako kaže da želi pomoći djetetu , da je to motiv , onda mu predložite da biste se vi doselili u njegov grad kako bi on imao lakši pristup djetetu -jer ga voli pa nema smisla da pati zbog daljine, možda se odlući poslje toga da ga posječuje na način da dolazi , ako plaća zbog straha onda znate da ne trebate forsirati nikakva viđanja i pustite ga na miru dok plaća.

nadam se da sam vam barem malo pomogao.

vivass@net.hr

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plaća zbog toga što je svjestan da je to i njegovo dijete, koje ima svoje potrebe, ali mislim da se u njegovoj glavi sve svodi na potrebe financijske prirode. Opcija da se ja doselim u njegov grad ne postoji, budući da ne mogu ostaviti prilično dobar posao i počinjati iznova, a ovdje imam i pomoć mojih roditelja. Uostalom, da doselim, njegova supruga bi ubrzo otkrila ono što on pokušava sakriti sve ove godine, budući da se radi o jednoj manjoj sredini, a njena osvetoljubivost bi mogla zagorčati život i meni i sinu. On je uvjeren da bi ga pokušala spriječiti da vidi vlastitu djecu, čemu pravno ima pomoći, i okrenula ih protiv njega, tako da ga ni oni ne bi željeli vidjeti, čemu nažalost nema pomoći. U tom trenutku, kad smo donijeli ovu odluku, on je rekao da bez svoje djece ne bi mogao, a budući da sam ja bila trudna, nažalost, moje dijete je izvuklo deblji kraj u toj priči. Mislila sam i sama da mu je bolje bez takvog oca, koji ni sam ne zna što želi, a sad se pitam da li je to bila pametna odluka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija