coffe objavljeno: 28. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 28. travanj 2011. imam d.. koja se bavi uslugama, sa dvoje zaposlenih,od kojih je jedna radila 4 sata. Povremeno je bilo prekovremenih, ali eventualno 3-4 sata jedno, i nikada zbog mog naloga već zbog njihove neorganiziranosti u poslu. Sa djelatnicama je uvijek bio problem u nepridržavanju radnih obaveza - nisu se htjele upisivati u listu dolazaka i odlazaka, bile aljkave u obavljanju posla (npr. zaborave naručiti robu pa ostanu bez repromaterijala koji im treba za naručenu stranku), i hrpa takvih sitnica, a konačno mi je prekipilo kad je navedena uzela novac iz blagajne "jer kasni plaća a njoj je trebalo". Plaća je inaće u tom trenu kasnila nekih 10 dana, i to isključivo radi njenih loših rezultata za što je prije toga upozoravana usmeno. Nakon de facto krađe iz blagajne, rečeno joj je da do drugi dan razmisli o svom daljnjem radu. Navečer je telefonski dala otkaz,i izdano joj je rješenje o izvanrednom otkazu. Drugi dan je sama predala otkaz u pismenom obliku a nakon tjedan dana je njen odvjetnik poslo zahtjev za zaštitom prava zbog nedozvoljenog otkaza te je sada došla i tužba za isplatom 3 pune bruto plaće za PUNO radno vrijeme, jer navodi da je radila puno radno vrijeme i više 3 mjeseca! A radila je 2,5 mjeseca pola radnog vremena, od čega je 10 dana bila na bolovanju i dvije plaće su joj isplaćene na ruke (na njen zahtjev jer je izričito odbijala dostaviti podatke o tekućem) i to imam potpisano. Dakle, laže za radne sate i laže o neisplati plaće. Čitam novi zakon i vidim da je teret dokazivanja radnih sati na poslodavcu, pa molim savjet kako da ja dokažem da ona NIJE radila koliko tvrdi da je radila? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.