Jump to content

dokaz radnih sati na teretu poslodavca ?

coffe

Preporučene objave

imam d.O.o. koja se bavi uslugama, sa dvoje zaposlenih,od kojih je jedna radila 4 sata. Povremeno je bilo prekovremenih, ali eventualno 3-4 sata jedno, i nikada zbog mog naloga već zbog njihove neorganiziranosti u poslu. Sa djelatnicama je uvijek bio problem u nepridržavanju radnih obaveza - nisu se htjele upisivati u listu dolazaka i odlazaka, bile aljkave u obavljanju posla (npr. zaborave naručiti robu pa ostanu bez repromaterijala koji im treba za naručenu stranku), i hrpa takvih sitnica, a konačno mi je prekipilo kad je navedena uzela novac iz blagajne "jer kasni plaća a njoj je trebalo". Plaća je inaće u tom trenu kasnila nekih 10 dana, i to isključivo radi njenih loših rezultata za što je prije toga upozoravana usmeno. Nakon de facto krađe iz blagajne, rečeno joj je da do drugi dan razmisli o svom daljnjem radu. Navečer je telefonski dala otkaz,i izdano joj je rješenje o izvanrednom otkazu. Drugi dan je sama predala otkaz u pismenom obliku a nakon tjedan dana je njen odvjetnik poslo zahtjev za zaštitom prava zbog nedozvoljenog otkaza te je sada došla i tužba za isplatom 3 pune bruto plaće za PUNO radno vrijeme, jer navodi da je radila puno radno vrijeme i više 3 mjeseca! A radila je 2,5 mjeseca pola radnog vremena, od čega je 10 dana bila na bolovanju i dvije plaće su joj isplaćene na ruke (na njen zahtjev jer je izričito odbijala dostaviti podatke o tekućem) i to imam potpisano. Dakle, laže za radne sate i laže o neisplati plaće.

Čitam novi zakon i vidim da je teret dokazivanja radnih sati na poslodavcu, pa molim savjet kako da ja dokažem da ona NIJE radila :-o koliko tvrdi da je radila?

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija