Jump to content

Ugovor o podzakupu poslovnog prostora

punisher007

Preporučene objave

Naime,imam slijedeće pitanje za onoga tko će biti dovoljno dobar i kompetentan da mi odgovori na slijedeće pitanje,ili da mi preporuči nekog vrhunskog odvjetnika za ovakva pitanja,koji će to riješiti brzo i u moju korist.

Priča je slijedeća.

U obiteljskoj kući ,postoji prostor,od cca 120 kvadrata,koji je prije bio iznajmljen jednom kafiću koji nije dobro poslovao i koji je ostao dužan.Pošto je moj otac,za to vrijeme dok je osoba koja je iznajmila kafić tj.prostor od njega,bio na brodu,ja sam se uz odobravanje i njega i majke prihvatio posla da istjeram dotičnog iz prostora s obzirom da nije platio dvije uzastopne najamnine i režije.Ne mali broj puta prije toga,pomagao sam roditeljima prvo da se taj prostor sredi i dovede u funkciju,prvotno kao restoran,nego sam ga čak,i sad ćete se začuditi,jednom i iznajmio od tog vlastitog oca 2002 godine,za mjesečni iznos od 10tisuća kn,da bi izašao iz prostora iste godine i naravno dugo je trebalo da nađe nekoga za taj prostor čak i za tisuću eura najma.Međutim,ovaj zadnji koji je bio u prostoru dok je otac bio na brodu,na moje veliko iznenađenje,imao je ugovor potpisan od strane mog oca,da ima pravo davati u podnajam taj isti prostor,šta naravno nije bilo u interesu familije ni tog stanja,i ja sam reagirao sa otkaznim pismom koje je on zaprimio i nadalje sam riješavao njegovo izbacivanje iz prostora,i zadržao neke stvari koje su bile njegove,zbog dugovanja.Taj najmoprimac je htio iskoristiti ugovor kao takav,i dati u podnajam drugim osobama taj prostor,i ja sam ga u tome spriječio,čemu svjedoče mnogi ljudi,ne računajući majku.U roku od par dana,nakon što sam sam očistio prostor,i doveo ga u stanje za najam,iako sam imao ja i svoj biznis i živio van te obiteljske kuće i svom stanu u drugom gradu,u roku par dana našao sam im do sada najstabilnijeg najmoprimca koji već evo 4.godinu za redom redovno plaća najam.Međutim,s obzirom,da sam mnogo puta do sada bio "opečen" s postupanjem roditelja,u kojima oni kad trebaju pomoć,vrijediš im zlata,ali kad ih izvučeš iz gliba onda te se lako odreknu,zatražio sam od majke,koja je bila opunomoćenik mog oca i legalno za pitanja oko imovine,da potpišemo ugovor s tim da mojoj firmi daj u najam prostor,a ja dalje dajem u podnajam toj drugoj firmi.Pitao sam je,koliko novaca ti trebaš mjesečno,ona je rekla cifru,a ja sam uspio dogovoriti taj prostor za još 300 eura više,te sam rekao,da ću ja tih 300 eura ostaviti svojoj firmi kao nagradu za izvršene usluge i pronalazak najmoprimca i kao na kraju dogovaratelja posla.Ona je pristala,bez ikakve prisile,otišli smo u bilježnika i potpisali takav ugovor.Na 5+3 godine itd itd.Sve je teklo savršeno idućih par mjeseci dok nije moj "tata" došao sa broda,i poželio i onaj ostatak od 300 eura,te mi dao otkazni rok od 2 mjeseca da ja kao najmoprimac iziđem iz tog dogovora.Iako,nikakvih ugovornih obrazloženja nije imao,osim zamjerku da on sad mora na tih 1200 eura plaćati porez gradu i da on to ne želi.

Ja sam se raspitao i prije kod nekih traljavih odvjetnika o tome,i mislim da imam dobar slučaj i računam dosadašnju štetu nanesenu meni tj mojoj firmi doo,cca .10 tisuća eura.Pošto ovo nije prva šteta koju su mi nanijeli u životu,već je ovo kap koja je prelila čašu,definitivno ih želim tužiti,koliko god se određeni ljudi zgražali,vjerujte mi,da me znate bar malo,znali bi da sam uvijek bio nesebično na raspolaganju i nikad nisam ništa tražio od nikoga,pa ni njih,a bar deset puta sam ih izvukao iz sranja u životu,i pošto kod takvih ljudi,razum i priznavanje činjenica nije normalan način spoznaje i komunikacije,želim ih tužiti,toliko to želim i toliko znam da imam pravo na obeštećnje,prvo ovog slučaja pa dalje,da bi pristao da me zastupa vrhunski odvjetnik s tim da od svega za šta ih budem tužio,a vjerujte ovo je samo tip of the iceberg,dao bih odvjetniku 90 posto nagrade od svega a ja bi uzea samo 10 posto za troškove dolaska na ročišta.Meni nije do novca,meni je do ljudskosti,a moji roditelji,a vjerujem da ima vas još sa ovakvim slučajevima,jednostavno NISU LJUDI.

Molim za pravni savjet,ako je tko zainteresiran za podizanje slučaja tj tužbe i nagradu od minimum 9 tisuća eura,samo se javite na mail pa možemo dalje od tamo.I molim vas ostavite svoj savjet i na zidu da i drugi vide.Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Također,podpitanje...Ja sam najmoprimac,a onaj kojem sam ja dalje dao prostor nikad nije službeno sa mnom raskinuo ugovor! Nego su se direktno dogovorili sa vlasnikom bez da su poduzeli te pravne mjere.Da li mogu ja njih pravno "kačiti" jer su preskočili poslovnog partnera na brzaka bez da su to obavili kako treba.S obzirom o tome o kojoj se djelatnosti radi i firmi,samo to šta bi imao slučaj bi ih ponukalo na ili raskid ugovora sa vlasnikom ili naknadu štete meni ,a to je moj cilj,ili jedno ili drugo.Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija