anonimno objavljeno: 28. ožujak 2006. Dijeli objavljeno: 28. ožujak 2006. Molim znalce za savjet. Moji roditelji saniraju staru bakinu kucu. "Pametni", nisu radili ugovor o sananciji sa odvjetnkom, nemaju projekt..., nisu trazili nijcije misljenje niti procjenu sanacije osim misljenje firme sa kojom je sklopljen (usput budi receno) slampav ugovor. Nedugo nakon pocetka radova, nastali su dodatni troskovi daleko vise od 5% od ugovorene cijene. Najveci trosak je sto je ta firma uvidjela da se i pregradni zidovi moraju rusiti jer su nestabilni. Zar to nisu morali ranije vidjeti? Da li se to racuna kao nepredvidiv trosak ili bi to trebalo uci u ugovorenu cijenu? Nije li njihova procjena stanja kuce i potrebnih radova nesto na sto se i mi i oni sami, bez angaziranja externog strucnjaka, mozemo osloniti? Moj otac se ne zeli "svadjati" sa izvrsiteljem radova, kako bi ovaj ostao dobre volje i posteno odradio radove. Raskid ugovora takodjer ne bi bio pozeljan jer se onda mozda nece vise imati dovoljno novaca za nastavak sanacije od strane neke druge firme. (pored toga, ne zivimo u Hrvatskoj pa nam je problem redovno dolaziti i rijesavati pravne zavrzlame) I jos, sanacija nece biti zavrsena u ugovorm odredjenom roku, nego sa cca 4 mjeseca zakasnjenja. Pitanje: ako mi tu firmu pustimo da radi do kraja i pristojno placamo dodatne troskove koji budu zahtjevali, da li mozemo nakon zavrsetka radova nesto poduzeti i sto? Znam da ovo zvuci...znamo kako...htjela bi se samo informirati, pa mozda nagovorim taticu da, na osnovu tih informacija barem pokaze zube...ako ima osnove. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 28. ožujak 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2006. je fino bi bilo da vi platite i dodatne troškove ako su realni. ali čini mi se da su vas uhvatili u đir jer vi sve plaćate što se traži. firma ili radnik će vas fino vući za nos i stalno zahtjevati više i više a za to vrijeme će obavljati druge poslove koji su im prioritet. to je ovde normalno, mene je prijatelj prevario jer sam mu platio unaprijed a on potrošio i sad nema odakle vratitti pa mu se lakše posvađati i zaraditi lovu(1500 kuna). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.