Jump to content

Zastara ili ne kod poreza na dohodak za 2006.


help_

Preporučene objave

Poštovani evo pripremam se za ispit iz financijskog prava, ali me muči jedno pitanje (neznam dali su moja razmišljanja točna) pa bih Vas molila za pomoć

 

Pitanje je:

Porezni obveznik je bio obvezan podnjeti poreznu prijavu te je podnio poreznu prijavu poreza na dohodak za 2006. godinu u roku tj. do 28. veljače 2007. godine. Do danas nije dobio porezno rješenje no iz Porezne su ga uprave obavijestili u prosincu 2010. godine da treba dopuniti prijavu. Objasnite postupovna prava (i obveze) poreznog obveznika u kontekstu zastare!

 

Hvala :-):-):-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

porezna uprava je službenom radnjom dostave poreznom obvezniku poziva dopune porezne prijave u prosincu 2010. godine pravovremeno prekinula zastarni rok. Inače zastara prava poreznog tijela na utvrđivanje porezne obveze trebala je nastupiti 01.01.2011. godine. Sada porezni obveznik treba sudjelovati u poreznom postupku dopune porezne prijave. Apsolutna zastara nastupa, u ovom konkretnom slučaju, s 01.01.2014.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Apsolutna zastara kod poreza na dohodak za 2006.

Tijek zastare počinje teći 1.1.2008. i nastupa 1.1.2014. Dakle uvijek se rokovi računaju od 1.1., osim kod relativne zastare koja se prekida npr.4.8.2010. i zastara počinje iznova teći 5.8.2010. Sve po Općem poreznom zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija