Jump to content

Propust pri gradnji

tomtom7614

Preporučene objave

Molim vas da mi pomognete savjetom. Dogodilo se da u stan ispod moga na području uz vanjski zid moje terase vlaži strop. Zgrada je relatvno nova (3 godine), a pogađate, garancija na građevinske radove je istekla nakon 2 godine. U stanu ispod moga nitko nije živio predhodnih godina pa problem nismo mogli ni uočiti i rješavati ranije. Poznanik je imao isti problem u svom stanu i trošak popravka je snosio investitor svojevoljno. Investitor naše zgrade čak ni ne odgovara na naše pozive. Što mi je raditi?

Da li mogu ja ili stanar ispod potraživati od izvođača da popravi propust u gradnji vezano uz hidroizolaciju?

Kako pokrenuti proceduru? Da li možemo navedeno popraviti iz sredstava pričuve zaše zgrade?

Puno hvala na odgovoru

Dijeli na drugim stranicama

Za početak bilo bi najbolje da nađete uistinu stručnu osobu koja će sa sigurnošću ustanoviti u čemu je problem. Ne mora biti niti hidroizolacija, a možda voda ne dolazi sa vaše terase(tj. ne curi tamo gdje izgleda 'logično').

Pazite - tek je jedan od desetorice 'stručnjaka' dovoljno inteligentan i zainteresiran da indentificira problem.

Za ovo ne treba 'konzultirati' izvođače radova - oni će uvijek 'navijati' za neki veliki zahvat.

A problem se često može riješiti doslovno - limenim profilom i kvalitetnim silikonom.

:kavica:

Hvala. Već smo doveli majstora da pogleda, ali se ništa ne može sa sigurnošću vidjeti dok se ne počne s radovima (dignu pločice s terase...). U tom slučaju investitor može reći da vlaži u stan ispod jer smo mi dizali pločice i dirali u gradnju... A u cijeloj situaciji dok bi se čekalo da se utvrdi tko treba platiti popravak ja bih imao raskopano gradilište na terasi, što baš i nije neko rješenje ni za mene ni za susjeda ispod.

Slikao sam terasu u sadašnjem stanju i susjed je slikao svoj stan. Uzevši u obzir da investitor uopće ne odgovara na naše pozive, nemamo njegovu mail adresu, da li možemo smatrati da smo ga službeno upozorili na propust i problem ako pošaljem pismo s povratnicom na njegovu kućnu adresu ili neki drugi način? I da li je to put kojim trebam ići...?

Hvala

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija