Jump to content

pješak i prometna


anonimno

Preporučene objave

Prije mjesec i pol imala sam prometnu nezgodu kao pješak. Prelazila sam ulicu izvan pješačkog prijelaza, a niti ga ima u blizini i ne znam kako automobil je naletio na mene. Zadobila sam ozljede i odvedena u hitnu. Na svu sreću sve je dobro prošl, nije bilo prijeloma samo ugruvana.Zanima me da li se protiv mene može podnijeti prekršajna prijava. Na autu je razbijeno prednje staklo. Nisam dobila nikakav zapisnik o nesreći samo sam podvrgnuta alkotestu (0 promila).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako pjesackog prijelaza nema na udaljenosti 50m onda si smjela prelaziti ulicu na tom mjestu, no prije nego sto si stupila na kolnik si se morala uvjeriti da to mozes uciniti na siguran nacin, a to ocito nisi ucinila. to bi bio prekrsaj vrijedan 300kn odnosno 600 ukoliko je ujedno i uzrok nezgode.

medjutim, vrlo lako je moguce da je ovu nezgodu uzrokovao vozac krsenjem propisa o brzini kretanja i/ili obracanju duzne paznje na pjesake, a sve to bez obzira na tvoje krsenje zospca, obaveze vozaca prema pjesacima su velike, a pjesacko protupropisno postupanje ne iskljucuje kaznenu/prekrsajnu odgovornost vozaca pa ako je tome tako imas pravo na naknadu za pretrpljene ozljede/pretrpljeni strah sa police osiguranja vozaca. za pocetak bi trebalo od policije pribaviti zapisnik o uvidjaju konkretne pn, onda bi stvari trebale biti jasnije i moglo bi te se savjetovati sto dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija