Jump to content

Prometna(pod utjecajem alkohola) i osiguranje od autoodgovornosti


anonimno

Preporučene objave

Sudjelovao sam u prometnoj nezgodi kao suvozač u direktnom sudaru u kojem sam zadobio prijelom 3 kralježnjaka. Vozač koji je upravljao automobilom u kojem sam se nalazio bio je pod utjecajem alkohola(1,26g/kg) i krivac je za sudar. Mene zanima da li će on morati platit osiguranju naknadu ako ga ja tužim za posljedice zadobivene u prometnoj nezgodi kao i pretpreljeni strah itd. ako je on nezaposlen. Ako on ostane nezaposlen npr. 3. god. da li taj slučaj onda prelazi u zastaru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve troškove kako materijalne tako i nematerijalne koji budu isplaćeni po njegovoj polici osiguranja osiguravateljska će kuća regresirati od njega do zakonom propisanog iznosa koji je otprilike 50.000 kn i njih uopće nije briga da li je on nezaposlen ili zaposlen.

Ako vi njega direktno tužite, a ne idete na odštetni zahtjev prema osiguravatelju onda vaše pitanje baš i nema nekog smisla.

Zastara nije 3, već 5 godina, opći zastarni rok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastara nije 3, već 5 godina, opći zastarni rok.

 

zastara je ipak 3 godine, medjutim bitno je reci da je rijec o zastari prava na sudsko potrazivanje tog iznosa, pa ako osiguranje podnese regresnu tuzbu unutar tog roka (a hoce) onda vise nema zastare (ovo zbog onog dijela originalnog posta u kojem autor pogresno drzi da ako stetnik "ostane nezaposlen" iduce 3 god, da onda nikome nista...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija