Jump to content

SAVJET - MOLIM ZA POMOC

anonimno

Preporučene objave

Problem je slijedeci:

Kupio sam stan (platio avans) koji se jos gradi, i treba biti gotov do cca studenog ove godine. A dobio sam i kredit (kao zajam) od tvrtke u kojoj radim, nesto sitno, samo da mogu iskoristiti onu povoljnost kod PBZ-a za odnos nekretnine i kredita 1:1.25 (da mogu dignuti kredit u ratama koji je povoljniji gledajuci ukupni iznos koji se otplati).

Dogovorio sam se sa sefom da mi ne racuna rate zajma na platne liste, da banka ne bi vidjela da imam zaduzenja (jer bi bio manje kreditno sposoban), pa bi cim sklopim kredit to rjesio da ide i kroz platne liste.

Sad je pitanje: Buduci sam vec dobio novac na ziroracun, ja cu morati to krajem godine, prijaviti u poreznoj prijavi. Bojim se da porezna uprava ne bi meni, ili tvrtki pravila probleme, jer sam dobio novac sad, a u platnim listama bi to islo tek od studenog.

Koji su vasi savjeti? Razmisljam da ipak pustim da ide na platne liste, da je sve legalno, a da uzmem manje povoljan kredit (jer cu biti manje kreditno sposoban). Nisam strucnjak za ove stvari, pa bih molio za bilokakav savjet/pomoc.

HVALA UNAPRIJED!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija