Jump to content

poslovno uvjetovani otkaz


vesnaba

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas da mi odgovorite da li se Zakon o radu članak 107. stavak 1. točka 1., u kojem se govori o poslovno uvjetovanom otkazu primjenjuje i na agencije u kojoj je samo jedan zaposleni djelatnik.Da malo pojasnim.Dobila sam posao u agenciji za posredovanje pri zapošljavanju, odnosno kojoj je glavna djelatnost istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjijenja i nakon 3 mjeseca rada u istoj dobila sam poslovno uvjetovani otkaz da bi nakon nekoliko dana agencija zaposlila drugog djelatnika na isto radno mjesto samo sa manjom plaćom.Kako smatram da je poslodavac povrijedio moje pravo iz radnog odnosa po navedenom članku, molim Vas da me uputite mogu li i na koji način tražiti ostvarenje toga prava.

S poštovanjem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

trebalo bi vidjeti iz kojih ste razloga dobili poslovno uvjetovani otkaz, ali načelno biste imali pravo u sudskom postupku ostvarivati svoja prava prema poslodavcu, u smislu ili traženja da vas se vrati na posao ili da tražite nekakvu naknadu štete.

 

Trebalo bi vidjeti konkretnu dokumentaciju, ali načelno je tako; kod poslovno uvjetovanog otkaza poslodavac ne smije 6mj na tom radnom mjestu zaposliti drugu osobu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija