Jump to content

molim za pomoć


estella

Preporučene objave

prije dvije godine sam otisla od muza s kojim imam dijete od 4 godine.nismo se jos uvijek rastali. sada sam trudna 6 mjeseci s drugim s kojim i zivim. moje dijete je malo samnom malo s njegovim tatom(nisam se uspjela dogovoriti s njim oko djeteta jer on trazi da mu ja pustim maloga a ja to ne zelim)maloga ja kupam,sisam,uglavnom za svu higijenu se ja brinem, vodim ga na nogomet,po danu je uvijek samnom...sada bih ga htjela upisati u vrtic ali neznam sta napravit s obzirom na to da mi neda da ga upisem u mjestu u kojem ja zivim(jer ja i on zivimo u 15 km udaljena mjesta jedno od drugog)a bojim se da ako ga upisem u njegovom mjestu da ce to povoljno utjecati na njega kada budemo oboje na sudu trazili dijete...prica je dosta komplicirana pa ja sam je skratila sto sam vise mogla...nadam se da ce mi netko pomoci...hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, Vas je problem gdje upisati dijete u vrtic? ...

Ali prvo, morali bi znati da ce se Vas suprug (iako vec dugo ne postoji bracna zajednica, ali ste jos formalno u braku) smatrati ocem djeteta koje cete uskoro roditi. Kako bi se kao otac djeteta upisao Vas sadasnji partner prvo ce se morati osporavati bracno ocinstvo Vaseg supruga.

Tako da Vam prvo savjetujem da se rastanete, pa ce s time automatski doci i cinjenica kod koga ce Vase starije dijete biti povjereno na cuvanje i odgoj, a onda u to mjesto gdje ce stalno zivjeti i biti upisano u vrtic...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, nemojte se dati smesti i ustrajte na svojoj tvrdnji da je bolje da starije dijete bude povjereno Vama. Drugo, najbolje da se sto prije javite czss - u nadleznom za podrucje Vaseg mjesta i objasnite im situaciju, pa ce Vas vj.oni znati tocno uputiti. No, cinjenica je da Vas suprug ocito ima nekih poremecaja u ponasanju ako svaki prijedolog koji bi mu trebali dati u Vama budi strah. A to moze biti i te kako olakotna okolnost na Vasoj strani, ako uspijete dokazati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

estella je napisao:

...a bojim se da se nebi mozda osvecivao na ovog drugog, tj da ne zeli osporiti ocinstvo ili doci samnom kada budem dijete trebala upisati i dati mu ime .zato neznam kako postupiti...

Ako ne bude htio sudjelovati u određivanju osobnog imena, obratit ćete se CZSSu, pa će ime odrediti oni, matičar upisati podatak prema rješenju.

Vašem mužu neće biti u interesu ne osporavati očinstvo jer s tim idu i sve ostale dužnosti, a kad i ne bi htio to možete uraditi vi u roku 6 mjeseci od rođenja djeteta.

Dakle, ništa nije neizvedivo, stoga se ne morate ni toliko bojati. Ako nije otac, očinstvo će biti osporeno, a ako ne želi u suglasnosti sa vama djetetu odrediti ime, ima i drugi način. Brak će biti razveden, jer se nikoga ne može natjerati da bude s nekim u braku ako to ne želi.

Preostaje vam povjeravanje zajedničkog djeteta. Takva neizvjesnost nije ugodna, ali proći ćete kroz postupak koji prolaze i svi drugi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija