Jump to content

Tužba u svezi lokacijske dozvole


Stipa777

Preporučene objave

Danas sam zaprimio tužbu pred Općinskim sudom od strane susjeda zastupanog od strane odvjetničkog društva u svezi naknade štete od 1.471.400,00 kuna sa zakonski zat. kamatama od dana podnošenja tužbe u svezi po mišljenju tuženika neopravdanog i neobjektivnog onemogućavanja ishođenja lokacijske dozvole za izgradnju građevine koja mu je u dva navrata poništena 1997 i 2000 godine, da bi Ured drž. uprave dana 18.10.2005. god. izdao novu lok. dozvolu, koja je postala konačna 10.03.2006. godine, te sam na istu uložio prigovor u zakonskom roku Upravnom sudu R. Hrvatske, te je isti sud odbio moju tužbu dana 19.05.2010. god., te sam morao platiti troškove postupka u inosu 1.100,00 kuna. Nije mi poznato dali je ista lokacijska dozvola pravomoćna.

Naime radi se o bespravnoj građevini od 1169 m2 za koju je doneseno rješenje o uklanjanju građevine, te me tužitelj tereti za izgubljenu dobit od razlike tržišne vrijednosti nekretnine 2007. godine, koja je iznosila 1300 E po m2, a današnja cijena iznosi cca 900 E po m2, te mu je izgubljena dobit u razlici cijene od 400.000,00 Eura. Njegov tužbeni zahtjev iznosi 200.000,00 Eura ili 1.471.400,00 kuna. Napominjem da je tužitelj priložio procjenu nekretnine izrađenu od sudskog vještaka po kojoj ista bespravna građ. dana 28.11.2005. godine ima prometno-tržnu vrijednost 2.384.978,00 kn, a također piše da je ista stambeno-posl. građevina u izgradnji sa prip. zemljištem. Građevina nije imala lokac. niti građev. dozvolu, Molim pomoć i savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Savjet?

Evo, mogu vam dati savjet - Padnite na koljena pred čovjekom, zaklinjite ga djecom njegovom i svojom, ponudite da ćete namiriti trošak odvjetnika i suda, i da ćete u novinama na punoj stranici objaviti da ste (oprosttite na izrazu) g...o, ili nešto slično, jer ste mu to napravili.

To je samo savjet, mogao bi 'upaliti'. Shvatite kako hoćete.

 

Gornji savjet sam napisao jer su brojke koje su u tužbi navedene poprilično realne,a i iznos odštete u tim relacijama nije neumjeren (što ne znači da će tako biti i dosuđeno).

Gdje se točno nekretnina nalazi?

 

E sad , glede konkretnog savjeta, puno ovisi o činjenicama, pa je bez detaljnog uvida teško nešto reći.

 

Niste se uopće trebali upuštati u takav spor, kada ne razumijete osnovne stvari.

Npr. Upravnom sudu niste uložili prigovor, nego podnijeli tužbu. I upravo tom tužbom su nastupili vaši problemi.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu u svakom slučaju.

Informacije radi mogu reći da se radi o bespravno sagrađenoj građevini većoj od 1100 m2, koja je izgrađena bez i jednog papira 1999 godine, te se radi o objektu P+2+P, koja po GUPu u vrijeme nije mogla biti na istoj lokaciji, a također znamo da je lokacijska dozvola upravni akt, te se svaki zahvat u prostoru provodi u skladu s dokumentom prostornog uređenja, pos. propisom i lok. dozvolom, a u međuvremenu je došlo do izmjene GUP-a, te se isti objekt nastoji prikazati kao nova izgradnja, a ne legalizacija bespravne izgradnje. U tijeku je buduća legalizacija bespravne izgradnje, kako što smo vidjeli na forumima. Navedeni gosp. je građevinu izgradio privatno, te nije angažirao tvrtku iako za takvu građevinu preko 400 m2 mora imati tvrtku, ali to je naša realnost, jer ispada da sve ako radiš normalno si glup, a u drugom slučaju ne. Hvala na svemu, lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stipa777 je napisao:

Navedeni gosp. je građevinu izgradio privatno, te nije angažirao tvrtku iako za takvu građevinu preko 400 m2 mora imati tvrtku, ali to je naša realnost, jer ispada da sve ako radiš normalno si glup, a u drugom slučaju ne.

 

I za objekat do 400 m2 mora imati ovlaštenog izvođača za elemente bitne za statičku sigurnost i toplinsku zaštitu, a i radove vezane uz struju i plin moraju izvesti ovlašteni izvođači.

 

On nema račune - to su vaši argumenti. Jer, on neće spominjati bespravnu gradnju nego samo dozvolu i zgradu koja odgovara toj dozvoli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija