anonimno objavljeno: 30. ožujak 2006. Dijeli objavljeno: 30. ožujak 2006. Kreditni odjel banke mi je kao instrumente osiguranja osim hipoteke u omjeru 4:1 uvalio zadužnicu, 2 bjanko mjenice i "ispravu o zapljeni po pristanku dužnika". Svi instrumenti su ugovreni ali navedena "isprava" nema detaljno ugovorene kondicije. U njihovoj špranci isprave stoji "zapljena plaće u cijelosti" (što im omogućava dopuna OZ-a). E sad. Svi dokumenti su još kod mene jer čekam upis hipoteke, pa da im sve predam u zamjenu za novac , no pitanje: Da li sam im dužan predati ovu ispravu o zapljeni plaće po pristanku dužnika (OZ, čl. 178.) ili da pretipkam novu sa klauzulom "pola plaće", ovjerim je kod istog bilježnika, te im je uvalim. Čitam neke članke sa savjetovanja gdje se spominje da je ta isprava čisto dragovljna od strane dužnika, a oni su stavili u ugovor (doduše ne sa detaljima), pa bi im ja dao tu novu i po potrebi zapijetio tužbom ako mi ne isplate lovu do dospjeća (rok kredita). Moram reći da je ponašanje banke blago rečeno maloumno i krajnje omalovažavajuće jer imaju pregršt instrumenata osiguranja, tako da mislim da i tamo rade prije svega nesposobnjakovići i poluidioti koji vrijeđaju klijente... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 3. travanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 3. travanj 2006. Još jednom bi zamolio nekoga da mi pomogne ako zna: Da li sam slobodan u "ispravi o zapljeni plaće po pristanku dužnika" slobodan dati bilo koji iznos plaće ili? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 4. travanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 4. travanj 2006. Možda nema veze sa tvojim pitanjem, ali bih naglasio jedan detalj u tvom "problemu": ako namjeravaš uredno otplatiti kredit - zašto te toliko brinu instrumenti osiguranja naplate? A ako ne želiš da ti banka ima pravo plijeniti cijelu plaću, odi u banku pa im predloži da bi im ti dao pravo na 1/2 polovicu plaće. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 4. travanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 4. travanj 2006. je napisao: Možda nema veze sa tvojim pitanjem, ali bih naglasio jedan detalj u tvom "problemu": ako namjeravaš uredno otplatiti kredit - zašto te toliko brinu instrumenti osiguranja naplate? A ako ne želiš da ti banka ima pravo plijeniti cijelu plaću, odi u banku pa im predloži da bi im ti dao pravo na 1/2 polovicu plaće. Iako će biti trajni nalog i sve drugo podešeno za urednu otplatu, a očekujem i još koju kunu prihoda više, te imam i "minus" na raspolaganju, nikad ne znam što me čeka, i da li ću morati ili željeti kalkulirati sa otplatama u periodu mjesec dva (promjena banke, raskid trajnog naloga ili...), a o dostojanstvu mene kao stranke u jednom poslovnom odnosu (iako sam neznatan u cijeloj priči) da ne govorim. Pravnim osobama s kojima kao fizička sam poslovao u zadnje vrijeme nisu tražili takve zaštite i garancije kao ovi "preosigurani". Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.